Blog Yazılarımız

Editörlerimiz tarafında sizlerin bilgi alması için hazırlanmış yazılarımızı inceleme unutmayın.
WordPress Yükledikten Sonra Yapılması Gerekenler

WordPress Yükledikten Sonra Yapılması Gerekenler

WordPress’i ilk kez kurduğunuzda, ne yapmanız gerektiğini bilemeyebilirsiniz. Yeni bir WordPress kullanıcısıysanız, işin bu aşamasında küçük bir yardıma gereksinim duymanız normaldir. Bu makale sadece bunu yapmak için hazırlanmıştır. Hangi eklentileri yüklemeniz gerektiğini, hangi temayı seçmeniz gerektiğini ve bu ilk içerik parçasını elde etmenize yardımcı olacak bazı yeni ipuçlarını öğreneceksiniz. WordPress Yükledikten Sonra Yapılması Gerekenler ile WordPress’i daha verimli şekilde kullanabilirsiniz.

WordPress Yükledikten Sonra Yapılması Gerekenler

WordPress Yükledikten Sonra Yapılması Gerekenler ve Önerilen WordPress Eklentileri

wp_betawppostsunuz için sağlam bir temel oluşturmak için bir WordPress’te yeni bir kullanıcı olarak ihtiyacınız olan birkaç önemli eklenti vardır.

1. BİR GÜVENLİK EKLENTİSİNE İHTİYACINIZ VAR.

WordPress Yükledikten Sonra Yapılması Gerekenler içinde en önemlilerden ve ilk yüklenmesi gereken eklentilerden birisi güvenlik eklentisidir. Saldırıların, kod enjeksiyonlarının ve zararlı yazılım olaylarının çoğunun rasgele gerçekleşmesi yüzünden bu eklentiyi yüklemenizi öneririz.

Bir güvenlik eklentisi sizi virüs hakkında bilgilendirebilir ve sizin için temizleyebilir, böylece içerik oluşturma gibi yaptığınız işlemlere rahatlıkla geri dönebilirsiniz.

 

2. YEDEK BİR EKLENTİYE İHTİYACINIZ VAR.

Bazen bir hata yaparsınız ve yedek bir eklentinin yardımcı olabileceği bir durum olulur. Bir eklentiyi veya temayı güncellediğiniz veya güncel olmadığınız halde siteniz başka bir nedenle doğru şekilde görüntülenmiyorsa, bu yedeklemeyi geri yükleyebilirsiniz. Diğer paylaşılan barındırma planları için, UpdatingPlus, WordPress siteniz için güçlü bir yedekleme seçeneği bulabilir .

 

3. BİR İLETİŞİM FORMU EKLENTİSİNE İHTİYACINIZ VAR.

Ziyaretçileriniz sizinle iletişime geçmek isteyecek. Web sitenize e-posta adresini koymak istemeyebilirsiniz veya insanlar sizin e-posta adresini oradan kopyalayarak e-posta atmaya üşenebilirler. İletişime hem güvenli hem de kolay bir hale getirmenin en iyi yolu bir iletişim formu kullanmaktır.

Ninja Forms’u seviyoruz. Bu sağlam, ücretsiz eklenti kullanımı kolaydır. Web sitenize bir iletişim formu koymak için kodunuzla uğraşmak zorunda değilsiniz.

WordPress Ninja Formlarını Yükle

4. SOSYAL PAYLAŞIM BUTONU EKLENTİSİNE İHTİYACINIZ VAR.

Makalenize sosyal paylaşım butonları yerleştirmek, wp_betawpposts okuyucularınızın yayınınızı kolayca Facebook, Twitter, Pinterest ve LinkedIn gibi popüler sosyal ağlara paylaşmasına olanak tanır. SumoMe gibi basit bir eklenti  size wp_betawpposts yayınlarınıza sosyal paylaşım düğmeleri ekleme olanağı sağlayabilir.

5. BİR SEO EKLENTİSİNE İHTİYACINIZ VAR.

Yeni bir WordPress kullanıcısı olarak, wp_betawpposts yazarken veya içerik oluştururken kusursuz olamayacaksınız. Arama motoru optimizasyonunun (SEO) ne olduğunu bile bilmeyebilirsiniz – bu nedenle WordPress için Yoast SEO gibi bir eklenti, arama motorları için içeriğinizi optimize etmeniz yoluyla size yardımcı olabilir.

Yoast SEO, web sitenizi Google Search Console  ve Bing Web Yöneticisi araçlarına ekleyerek size yol gösterir . Niye ya? Böylece bu büyük arama motorları web sitenizi tarayabilir ve etkin bir şekilde dizine ekleyebilir. Yoast SEO eklentisi, wp_betawpposts yazınızın herhangi bir özelliğinden (anahtar kelimeler, resimler ve ek metin gibi) eksik olup olmadığını anlamanız için size bir analiz aracı sunar; bu da yazınızın daha iyi bir şekilde sıralanmasına yardımcı olabilir.

6. BİR TRAFİK İZLEME EKLENTİSİNE İHTİYACINIZ VAR.

Web sitenizi pazarlamayı veya ondan para kazanmayı planlıyorsanız, trafiğinizi izlemeniz gerekir. MonsterInsights tarafından hazırlanan  Google Analiz, web sitenizin ziyaretçilerinin davranışlarında sekmeler bırakabilmeniz için Google Analiz izleme eklemenizi sağlar. Eğer kazanmak bilgiler Google Analiz web siteniz için gelecekteki içerikleri yanı sıra yardım kazanç reklam verenleri ve sponsor planlamada yardımcı olabilir.

WordPress MonsterInsights'ı kurun

İşiniz İçin WordPress Teması Seçme

Web sitenizin ilk WordPress teması veya tasarımı mükemmel olmaz. Sizin için özel olarak tasarlanmış bir logo ve temaya sahip olmak için harcayacak çok paranız olmayabilir. Dolayısıyla bazı temalar alışverişinde bulunmanız gerekecek.

Örneğin veterinerlik için binlerce WordPress teması var ve bu temaların içinden size uygun olanı seçmek çok zor olabilir, bu yüzden sizin için doğru temayı nasıl seçeceğinizle ilgili bazı ipuçları.

1. İSTEDİĞİNİZ BİR TASARIM FORMATINA SAHİP BİR TEMA SEÇİN.

İlk temanız biraz düz olsa bile, harika görünmesini istiyorsanız, seveceğiniz bir görünümü olan temalardan birini seçin. Tamam görüntünün yanında web sitenizin kullanıcı dostu da olması gerekir ancak yeni başlayan biri olarak ve binlerce temanın arasında seçim yaparken öncelikle gözünüze güzel görünen temaları seçebilirsiniz.

2. TEMANIN ŞU ANDA GELİŞTİRİLDİĞİNDEN VE DÜZENLİ OLARAK GÜNCELLENDİĞİNDEN EMİN OLUN.

Düzenli güncellenen bir tema seçmek önemlidir. Temanız kötü amaçlı yazılım bulaşmalarına karşı savunmasız hale gelirse veya kodda eskimişse ve geliştirici artık destek sağlamıyorsa, o kadar iyi olmayan üç seçenekle karşı karşıyasınız:

  • Temayı kendiniz düzeltin.
  • Temayı sizin için düzeltmek için birine ödeme yapın.
  • Yeni bir tema bul.

Bu senaryonun,  mevcut ve iyi desteklenmiş bir tema seçerek kaçının.

3. ÇOK FAZLA MÜKEMMEL DEĞERLENDİRMEYE SAHİP BİR TEMA SEÇİN.

Temanız, WordPress.org Tema Dizini , ThemeForest  veya başka bir yerden seçilmiş olsun, temayla ilgili incelemeleri arayın. Onları bulmak zorsa, temanın adı ve “inceleme” kelimesi için Google’da arama yapmayı deneyin. Sonuç yoksa, başka bir tema seçmek en iyisidir. Böylece tema hakkındaki yorumları okuyabilir ve size uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz.

WordPress Tema İnceleme

4. SADECE TÜM EKLENTİLERİ İÇERDİĞİ İÇİN BİR TEMAYI SEÇMEYİN.

Bazen bir tema dünyadaki tüm şeyleri içerdiğinde harika bir fikir olmayabilir. Tema diğer eklentilerle uyumlu çalışmıyor olabilir. Basit bir tema seçmeyi denemek ve ardından ihtiyacınız olan diğer tüm öğelere eklentileri seçmek isteyebilirsiniz.

5. DOĞRU AYARLAMANIZA YARDIMCI OLMASI İÇİN BELGELERLE BİRLİKTE GELEN BİR TEMA SEÇİN.

İnternette bir tema için gezinirken ve nihayet bir tanesini seçtiğinizde, tam olarak önizlemeye benzediği için temayı ayarlamak istersiniz.

Önizleme gibi ayarlamanıza ilişkin belgeler sunmayı taahhüt eden bir tema seçin.

 

Önizleme sürümünü kurduktan sonra temanızın nasıl kullanılacağıyla ilgili biraz şey öğrendiniz, böylece logonuz  veya bazı renk şemaları gibi şeyleri değiştirebilirsiniz .

İçerik Oluşturma İpuçları

WordPress web sitenize bir tema ve bazı önemli eklentiler yüklemeye karar verdiğinize göre, web sitenizde içerik oluşturmaya hazırsınız demektir. İşte WordPress yeni başlayanlar için temel wp_betawppostslama veya içerik oluşturma ipuçları.

1. İLK YAYINLARINIZ MÜKEMMEL OLMAYACAKTIR.

Sadece wp_betawpposts yazmak için profesyonel bir yazar veya gazeteci olmak zorunda değilsiniz.

Küçük hatalar veya küçük dilbilgisi hataların sizi içerik oluşturmada korkutmasına izin vermeyin.

Her zaman geri dönebilir ve yazınızı düzenleyebilirsiniz. Dilbilgisi veya imla hataları konusunda endişeleriniz varsa, makalelerinizi önce Microsoft Word veya Google Dokümanlar gibi bir kelime işlemciye yazın. Bu programlar yazım denetimi için araçlar içerir.

2. PARAGRAFLARIN UZUNLUĞUNU DEĞİŞTİRİN, ANCAK METİNLERİN UZUN DUVARLARINA GİRMELERİNE İZİN VERMEYİN.

Daha küçük paragraflar, web sitesi ziyaretçilerinin bilgileri okuması ve sindirmesi için daha kolaydır. Önemli bilgilere dikkat çekmek için tek satırlık cümleler ekleyin. Uygun olduğunda blockquote işlevini kullanın. Ve resim eklediğinizden emin olun!

3. wp_betawppostsUNUZ İÇİN MAKALE FİKİRLERİ İLE İLGİLİ SORUN YAŞIYORSANIZ, ANAHTAR KELİME ARAŞTIRMASI YAPMAYI DENEYİN.

Yoast Suggest ve Google Trends gibi araçlar, bir sonraki makaleleriniz için plan yapmanıza yardımcı olabilir.

wp_betawppostsunuz için içerik küratörlüğü yapmak için bazı harika ipuçlarına göz atın .

4. NE ZAMAN wp_betawpposts YAZACAĞINIZA VE TUTARLI OLABİLECEĞİNİZİ PLANLAYIN.

Sadece haftada bir kez wp_betawpposts yazmayı planlıyorsanız bile, programı planlayın ve alışkanlık haline getirin. wp_betawppostslama bir öncelik olmayabilir, ancak alışkanlık kazandıracak şekilde wp_betawppostsunuzun düzenli olarak güncellenmesi sağlanacak ve okuyucularınız ilgisini çekecektir. Ancak gerçekten wp_betawppostsunuzun başarılı olması için haftada 2-3 makaleyi düzenli olarak yayınlamalısınız.

5. wp_betawppostsCULUK KONUSUNDA ÇALIŞIRKEN, wp_betawpposts MAKALELERİNİZİ SES, GRAFİK VE VİDEO GİBİ DİĞER FORMATLARDA OLUŞTURMAYI DENEYİN.

Kitleniz bilgiyi alma ve anlama yöntemlerinden farklı olanları tercih eder. Bazıları podcast sever ve bazıları güzel görsel imajlara bakmayı sever. Bunların metin dışındaki içerik dizilimine eklenmesi, daha geniş bir kitleye ulaşmanıza yardımcı olabilir.

6. PAYLAŞMAYI UNUTMAYIN.

wp_betawpposts yazınızı bitirdikten ve yayınladığınızda, sosyal medya kanallarınızda paylaşmayı unutmayın . İnsanlara, trafiğini artırmak için harika yeni içerik oluşturduğunuzu söylemelisiniz. Arkadaşlarınıza ve takipçilerinize birkaç kez de söylemeniz gerekebilir. Facebook, Twitter ve diğer sosyal ağ web sitelerinde paylaşın.

7. SİZ OLUN.

Yazarken, benzersiz ve kaliteli içerik yazarken, her şeyden önce kendin ol. İnsanlar özgünlüğü sever. Tuhaf davranmayı seven o garip kişiyseniz, web sitenizde parlamasına izin verin. Dışarıda sizi çok sevecek insanlar var.

WordPress’i yükledikten sonra: Sonraki adımların tekrar oluşturulması

WordPress Yükledikten Sonra Yapılması Gerekenler özetleyelim:

  1. Güvenlik, yedekleme, iletişim formları, SEO ve sosyal paylaşım için eklentiler de dahil olmak üzere gerekli eklentileri yükleyin .
  2. Doğru temayı seçin. Beğendiğiniz bir görünüm, mükemmel değerlendirmeler ve yeterli dokümantasyonla iyi desteklenmiş bir tema arayın.
  3. İçerik oluşturun. Bazı Do anahtar kelime araştırma  potansiyel okuyucuların çevrimiçi arayan konular ile gelip. Kendin ol. Tutarlı ol.

Dolayısıyla gidersiniz – WordPress’i yükledikten sonra yapmanız gereken şeylerin en iyi ipuçlarım. Bu temelleri çivileyen WordPress web siteniz için mükemmel bir temeliniz olmalıdır.

WordPress’i bir süre kullandıysanız, hangi ipuçlarını paylaşabilirsiniz? Lütfen aşağıdaki yorumları paylaşın.

Medanis Bilişim AŞ 13 yılı aşkın tecrübesi ve yeni teknolojileri takip eden profesyonel ekibiyle size yardımcı olabilir. Unutmayın firmamız web tasarım, web yazılım, mobil uygulama, Profesyonel Tasarım: Ankara Web Tasarım, SEO ve Google AdWords, dijital pazarlama konularında profesyonel bir ekibe sahip. Bizimle iş yaptığınızda bu konularda uzman bir ekibi kiralamış olacaksınız.
SEO uyumlu makale yazımı, tanıtım yazımı, sosyal medya yönetimi ve wp_betawpposts çalışması için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
WordPress Yükledikten Sonra Yapılması Gerekenler konusunda daha fazla bilgi ve web tasarım hizmetleri için 444 5 698 numaralı telefondan bize hemen ulaşabilirsiniz.

WordPress Yükledikten Sonra Yapılması Gerekenler yazımıza yorum bırakabilirsiniz.

About Author

Medanis Destek