SEO Uyumlu Web Sitesi
Profesyonel görünümlü, iyi tasarlanmış bir web sitesi oluşturmak, sitenizin yüksek miktarda trafik almasını veya müşteri tabanınızı artırmamasını sağlamayacaktır. Web sitenizin aldığı trafiği artırmak istiyorsanız, arama motoru optimizasyonunu yani SEO’yu kullanmanız gerekecektir. Arama motoru optimizasyonu, web sitelerinin görünürlüğünü iyileştirmek ve bu nedenle arama motorlarıyla sıralamak için kullanılan teknikleri ifade eder. SEO Uyumlu Web Sitesi yapmak için sizlere küçük yöntemler listeledik.
SEO, çevrimiçi varlığınızın inanılmaz derecede önemli bir parçasıdır. Arama motoru optimizasyonunu doğru bir şekilde kullanırsanız, arama motoru sıralamanızı geliştirebilir ve web sitenize daha fazla trafik çekebilirsiniz. Kullanıcıların web sitenizi bulmasını istiyorsanız, sitenizde SEO kullanmanız gerekir. Genellikle, insanlar SEO’yu düşündüklerinde, sitelerinde bulunan içeriği düşünürler. Birçok işletme sahibi, makalelerde, anahtar kelimelerde veya anahtar kelimelerin sitelerinde belirli anahtar kelimeler kullandığından emin olurlar. Ancak, genellikle SEO Uyumlu Web Sitesi özelliklerine dikkat etmezler. Arama motoru optimizasyonu tekniklerini daha fazla kullanabilirsiniz, SEO içerikten ibaret değildir. Web tasarım SEO dostu yapmak için kullanabileceğiniz birkaç basit yöntem vardır. SEO Uyumlu Web Sitesi için 7 maddeyi sizler için derledik:
1. Sosyal Medyayı Web Sitenizin Tasarımına Entegre Edin
SEO uyumlu web sitesi için yapılması gerekenlerde önemli bir özellik sosyal medyayı web sitenize entegre etmektir. Arama motorları, potansiyel müşterileriniz gibi sosyal medyaya değer verir. Sosyal medya elemanlarını web sitenizin tasarımına dahil etmek, arama motorları ile daha iyi sıralamaya yardımcı olacaktır. SEO Uyumlu Web Sitesi tasarlarken, sosyal medya simgelerinizi ve Twitter, Pinterest ve Facebook gibi tüm sosyal medya hesaplarınızı dahil ettiğinizden emin olun. Bu, sitenizi yalnızca arama motorları arasında daha fazla sıralamakla kalmayacak, aynı zamanda potansiyel müşterilerinizin de şirketinizin kişisel olduğunu gösterecektir.
2. Resimler İçin SEO Kullanın
Birçok kişi sadece kendi web sitesinde metni optimize eder ve kullandıkları görüntüler için aynısını yapmayı unuturlar. Kullandığınız resimleri optimize ederseniz, sitenizin arama motoru sırasını artırabilirsiniz. Web siteniz için bir resim seçerken, çok büyük olmadığından emin olun. İdeal olarak, sitenizdeki görüntüler 30 ila 100kb arasında olmalı ve 72dpi çözünürlükte olmalıdır. Çok büyük resimler sitenizin yavaş bir şekilde yüklenmesini sağlar ve arama motorunuzun sıralamasını olumsuz yönde etkiler. Resmin alt metin bölümünde, bir anahtar kelime kullandığınızdan emin olun. Bu, sitenizin SEO’suna daha fazla yardımcı olacaktır. Ayrıca, SEO Uyumlu Web Sitesi görüntüleri dikkatlice yerleştirin. Bu sayfaya ne kadar alakalı olursa, web sitenizin sıralamasını daha fazla geliştirir.
3. JavaScript Sparingly kullanın
Birçok web sitesi, tüm site tasarımı için Javascript kullanma hatasını yapar. Arama motorları, bunları dizine eklemek için web sitelerinde gezinir ve sonuçlarda sıralamasını belirler. Siteniz çok sayıda Javascript içeriyorsa, arama motorları sitenizi okumak için mücadele edecek ve tarama sorunlarına neden olacaktır. Ayrıca, Javascript mobil cihazlarda özellikle iyi çalışmıyor. Arama motorlarının web sitenizi okuması için mümkün olduğunca basit ve kolay bir hale getirmek istiyorsunuz ve sitenizi ziyaretçileriniz için olabildiğince kullanıcı dostu hale getirmek istiyorsunuz.
4. URL’nizin Kullanıcı Dostu olduğundan emin olun
Sitenizin URL’sinin SEO dostu olması gerekir, aksi takdirde olması gerektiği gibi olmaz. Örneğin, http://www.spormalzemeleri.com/products/item2?=2128 gibi bir URL, SEO dostu bir URL değildir. Arama motorlarının o sayfanın ne hakkında olduğunu belirlemesine yardımcı olmaz. Bunun yerine, http://www.spormalzemeleri.com/alısveris/esofman gibi bir şey olmalı. Ayrıca, bağlantıdaki kategorileri sınırlamaya çalışın.
5. Anahtar Kelimelerinizi Farklı Farklı Yerlere yerleştirin
Birçok kişi, anahtar kelimelerini içeriklerinde kullanmaya odaklanıyor, ancak diğer tüm alanları ihmal ediyor. Anahtar kelimeler yalnızca içerikte kullanılamaz ve sitenizdeki herhangi bir makalede, web sitenizin tasarımına da dahil edilebilir. Daha önce de belirtildiği gibi, görüntüleri de optimize etmek için anahtar kelimeleri de kullanabilirsiniz, ancak bunları kullanabileceğiniz başka birçok alan da vardır. Başlık etiketinde, H1 etiketlerinde, web sitesi sloganlarında, meta açıklamalarında, meta anahtarlarda, navigasyonda, H2 etiketlerinde, madde işaretlerinde, bağlantılardaki başlık özniteliğinde, H3 etiketlerinde, altbilgi bağlantılarında, URL’lerde, dosya adlarında, iç bağlantılarda kullanılabilirler.
6. Tasarımınızın Erişilebilir Olduğundan Emin Olun
Web sitenize tamamen erişilemiyorsa, dönüşüm oranlarınızı ve sıralamalarınızı arama motorlarıyla etkileyecektir. Web siteniz tüm tarayıcılarda görüntülenebilir olmalı, öyle değilse, ziyaretçilerin sitenizden çıkmasına, herhangi bir ürün satın almadan veya hizmetlerinizi kullanmasına neden olacaktır. Web siteniz yavaş yükleniyorsa veya gezinmek zorsa, arama motorları muhtemelen düşük olacaktır. Web sitenizin tüm tarayıcılarda doğru göründüğünden, düzgün şekilde yüklendiğinden ve yavaş yüklenen herhangi bir resim kullanmadığınızdan emin olun.
7. Flash Konusunda Dikkatli Olun
Web sitenizde çok fazla flaş kullanmak sadece ziyaretçilerin dikkatini dağıtamaz, aynı zamanda web sitenizin arama motoru sıralamasını da etkileyebilir. Sitenizde flash öğeleri kullanıyorsanız, arama motorlarının web sitenizi sıralaması daha zor olacaktır. Bunun nedeni, flaşın genellikle arama motorları tarafından yok sayılması veya değersizleştirilmesidir. Bu, sitenizin SEO’suna hiçbir şey eklemeyeceği anlamına gelir. Web sitenizde flaş kullanacaksanız, bunu dikkatli bir şekilde yaptığınızdan emin olun.
Web tasarımınızı daha fazla SEO dostu yaparak şirketinizin görünürlüğünü artırabilirsiniz. Bu hafta sitenizde birkaç basit değişiklik yapın ve sitenizin arama motoru sıralamasını nasıl etkilediğini görün.