Logo

Hosting Nedir?


paylaş
Hosting Nedir?

Hosting Nedir? Hostingin kelime anlamı barındırmadır. Barındırma hizmeti bir web sitesinde yayınlanan yazıların, resimlerin, grafiklerin yani tüm içeriklerin internet kullanıcıları tarafından erişebileceği bir bilgisayarda tutulmasıdır.

Hosting Nedir? sorusuna daha ayrıntılı cevap vermemiz gerekirse yüzlerce insanın web sitesine girerek okuyacağı dökümanların internet omurgasına çok hızlı bağlantısı olan, yüzlerce kullanıcıya aynı anda hizmet verebilecek bir bilgisayarda (sunucuda) saklanması gerekir. Web sitenize ait dosyaları saklayan ve bunu web sitenizle giren kullanıcılarla paylaşan sisteme web sunucusu veya web server denir. Verileri saklama ve paylaşma işlemine ise web hosting denir.

Yüzlerce firma günümüzde web hosting işi yapmakta ve her firmanın değişik özelliklerde ve fiyatlarda hosting paketleri vardır. Hosting Nedir? Hosting özellikleri içinde hosting depolama alanı, bant genişliği-giriş-çıkış trafiği, sunucu işletim sistemi tipi, veri tabanı desteği, yönetici paneli, SSL desteği ve güvenlik sertifikası, server sıde scripts vardır. Fiyatlar bu özelliklere göre farklılık gösterir.

Hosting Nedir? sorusunun yanında ayrıca hosting türlerini de sıralamak yerinde olacaktır.

Paylaşımlı Hosting: Tek bir sunucu üzerinde sunucunun bant genişliği ve fiziksel gücüne göre fazla sayıda hosting barındırılabilir

Co-Location / Sunucu Bulundurma: Birçok şirketin tüm sunucularını saklayacak veya bunu yönetecek eğitimli çalışanları bulunmamakta. Bu imkanları küçük firmaların kendi bünyesinde bulundurması baya masraflı olabilir. Bu boşluğu gidermek için co-locatian barındırma şekli kullanılmaktadır. Ayarlamış olduğunuz sunucuyu hosting firmasına gönderirsiniz. Şirket size saklama, internet erişimi, IP gibi hizmetler verir.

Reseller / Bayi: Paylaşımlı hostingden tek farkı size ait bir limit dahilinde bir den fazla hosting hesabını kendi panelinizden kendi kendinize açabilmenizdir.

Dedicated Hosting / Kiralık Sunucu: Talep ettiğiniz sunucu sizin adınıza temin edilir. Bazı firmalarla anlaşmanıza göre sözleşme bitiminde sunucu size ait olur. Normal şartlarda fiziksel makinenin ortalama maliyetini ve buna bağlı olarak bant genişliği ve elektrik ücretini ayrıca ödersiniz.

Hosting Nedir? ve hosting türleri desteği alırken güvenilir firmaları tercih etmeniz önemli bir konu. Hosting nedir? sorusuna verdiğimiz cevap tüm dosyalarınızın bir server üzerinde depolanmasıydı. Dosyalarınızın güvende olması için en iyi firmayı tercih etmelisiniz.

Hosting Nedir? hizmetleri, ayda birkaç dolardan binlerce dolara kadar değişen geniş bir fiyat aralığında mevcuttur. Başlangıçta küçük bir işletme iseniz, muhtemelen aylık 10 ila 100 dolar aralığında bir bulut, sanal özel sunucu veya yönetilen servisle oldukça iyi bir performans elde edebilirsiniz .

 Temel müşteri hizmetleri, e-posta, bilet ve telefon desteğine erişim sağlar. Bununla birlikte, isteklerde iş dönüş süresi değişir. Bazı servis sağlayıcılar 24 saat telefon desteği sunar.

Sitenizin yönetimini tamamen devretmek istiyorsanız, yönetilen hizmeti değerlendirmek istiyorsunuz. Hosting Nedir? Yönetilen hizmet sağlayıcıları, sisteminizin yükünüz için doğru şekilde yapılandırıldığından, güvenlik konularına göz kulak olmasını, yazılımınızı gerektiği gibi düzelttiğinizden ve diğer görevler arasında yedeklemeleri yönetebilmenizi sağlayacaktır.

Hosting Nedir?

Beklediğiniz trafik miktarını tahmin edin. Hosting Nedir?  sağlayıcıları genellikle depolama ve bant genişliği kullanımı temel alınarak ücretlendirilir. Bant genişliği belirli bir süre zarfında kaç bayt sunduğunuzun bir ölçüsüdür. Sitenizi ziyaret etmek için yalnızca birkaç kişinin olmasını beklerseniz bant genişliği düşük olur. Ancak, aniden Google'ın başında gelirseniz veya ürününüz viral hale gelirse, bant genişliği gereksinimlerinin artmasını bekleyebilirsiniz.

Kendinize karşı dürüst olduğunuz sürece, çok fazla risk yoktur. Örneğin, yalnızca birkaç yerel müşteriye birkaç sayfa sunmayı planlıyorsanız, herhangi bir sınırdan asla kaçınmayacaksınız. Ancak, düşük uç paylaşımlı sunucuları zorlayacak bir site oluşturduğunuzu biliyorsanız, ayrılmış veya bulut tabanlı bir sunucu seçtiğinizden emin olun.

Hosting Nedir?

Sunucu tiplerini anlayın. Çok ucuz barındırma, bir kutunun yüzlerce web sitesini çalıştırabildiği paylaşılan sunucularda bulunur . Sitenizin performansı, diğer tüm sitelerin barındırdığı yüke bağlıdır. Paylaşılan barındırma , sunucunun yeteneklerine olan erişiminizi sınırlar; genellikle sizi FTP veya SFTP aracılığıyla dosyaları yüklemeye, kabuk erişimini engelleme, serviste hangi programları çalıştırabileceğinizi kısıtlama ve sitenizin gerçekleştirebileceği veritabanı erişimini sınırlama işlemlerini sınırlar.

Bir sonraki katman VPS (sanal özel sunucu için), bir kutuda çalışan bir sanal makinenin (simüle edilmiş bir bilgisayarın) tam bir örneğidir. Genellikle barındırma sağlayıcıları bir kutu üzerinde birçok VPS örneği çalıştırabilir, ancak performans neredeyse her zaman taban düzeyinde paylaşılan hizmetlerden daha iyidir. Bir VPS kullanıyorsanız, temel sunucu bakımı ve yönetimi konusunda bilgi sahibi olmalısınız.

Hosting Nedir?

Sınırsız tekliflere dikkat edin. Bazı Hosting sağlayıcıları, ayda birkaç dolara, sınırsız depolama alanı ve bant genişliği sunuyor. Bu anlaşma çoğu zaman öyle görünüyor değildir. Barındırma için ayda üç papel öderseniz, hizmet şartlarınızda, barındırma sağlayıcınızın performansınızı kısaltıp belirli bir kullanım seviyesinden sonra sizi kapatmasına izin verecek bir şey olacaktır .

Kilitlenmeyi önlemek için taşınabilir bir içerik yönetim sistemi seçin. Çoğu ana bilgisayar oldukça iyi, ancak zaman değişiyor. Yönetim değişiklikleri, satın almalar ve teknoloji vardiyaları web barındırma planlarınızı değiştirebilir . Sitenizin herhangi bir bilgisayara kilitlenmediğindenve yerinde bir yedekleme uygulamanız olduğundan emin olun .

İşletmelerim için açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemi kullandığımdan eminim. Birçok kişi WordPress'i PHP'nin üstünde kullanıyor ve bu da hemen hemen her şey üzerinde çalışacak. Düzenli güncellemeler ve site yedeklemeleri yapın, böylece sitenizin verilerine, medyasına ve yapısına daima erişebilirsiniz.

Hosting Nedir?

Alan adınızı kullanın. Akan müzik servisi Dozmia'nın kurucusu ve CEO'su Nicholas Rubright, tüm yeni işletmelerin alan adlarına sahip olmasını öneriyor .

Medanis Bilişim AŞ 13 yılı aşkın tecrübesi ve yeni teknolojileri takip eden profesyonel ekibiyle size yardımcı olabilir. Unutmayın firmamız web tasarım, web yazılım, mobil uygulama, SEO ve Google AdWords, dijital pazarlama konularında profesyonel bir ekibe sahip. Bizimle iş yaptığınızda bu konularda uzman bir ekibi kiralamış olacaksınız.

444 5 698 numaralı telefondan bize hemen ulaşabilirsiniz.

Hosting Nedir? yazımıza yorum bırakabilirsiniz.

Etiketler: alan adı nedir nedir hosting hosting nedir

paylaş

İlgili Yazılar



Yorumlar