Hastane Yazılım Programları
Doktor uygulamaları Hastane Yazılım Programları dönüşüm stratejisini planladıkça, sayısız seçeneğin çok fazla olduğu fark ediliyor. Ancak özellikle küçük veya orta ölçekli hastaneler, poliklinikler veya özel muayeneler yüksek fiyat endişesiyle Hastane Yazılım Programları kullanmaktan uzak durabiliyor.
Bununla birlikte, geçişin göründüğü kadar karmaşık, pahalı ve acılı olması gerekmiyor. Birçok küçük ila orta büyüklükteki tıbbi uygulamalar, Hastane Yazılım Programları sistemlerini klinik ihtiyaçları için mükemmel bir çözüm olarak görmektedir .
Bulut Tabanlı Hastane Yazılım Programları ve İstemci-Sunucu
Hastane yazılım sistemleri temel olarak iki kategoriye ayrılır: bulut tabanlı veya istemci-sunucu kullanılan. Bulut tabanlı yazılımlarda, ilgili uygulamanın tüm verileri dış sunucularda depolanır ve internet bağlantısı olan sadece bir bilgisayar veya akıllı telefon-tablet gerektiren web üzerinden ulaşılabilir.
İstemci-sunucu sistemleri, verileri bir evde veya ofiste saklanır, doktorun ofisine kurulacak bir sunucu, donanım ve yazılım gerektirmektedir. Şirket içi sunucular geleneksel olarak norm olmasına rağmen, uygulamalar çeşitli nedenlerle giderek buluta geçiyor.
Bulut Tabanlı Hastane Yazılım Programları Faydaları
1. Bulut tabanlı Hastane Yazılım Programları sistemleri ile uygulama daha kolaydır. Hastane yazılımı, bilgisayar yerine internette çalışır, bu da hiçbir donanım veya yazılım yüklemesi anlamına gelmez. Uygulamalar nakit akışının kesilmesini önleyebilir ve uygulama süreci ile geleneksel istemci-sunucu sistemlerine göre daha hızlı bir yatırım getirisi elde edebilir.
2. Uygulamalar, bulut tabanlı hastane sistemlerinden muazzam tasarruf sağlamaktadır. Küçük tıbbi uygulamalar için en büyük engelden biri Hastane Yazılım Programları kurulumunun başlangıç maliyetidir.
Bulut tabanlı Hastane Yazılım Programları, herhangi bir donanım yüklemesi veya yazılım lisansı gerektirmediğinden, uygulama maliyetin bir kısmını oluşturur. Uygulamalar, bir hizmet olarak yazılım adlı bir düzenlemenin bir parçası olarak, bir fatura gibi aylık bir ücret ödemektedir.
3. Uygulamalar tıbbi kayıtları buluta taşımayı seçtiğinde bilişim teknolojileri kaynağı gereksinimleri önemli ölçüde azaltılır . Donanım ve yazılımı kurmak, yapılandırmak, test etmek, çalıştırmak, güvenli hale getirmek ve güncellemek için bir bilişim uzmanlarından oluşan ekip istemesi yerine hepsi dahili olarak yazılım sağlayıcısı tarafından bulutta yapılır. Güncellemeler ayrıca web tabanlı sistemlerde otomatik olarak yapılır; bu nedenle uygulamalar mevcut en güncel sürüm üzerinde çalışmaktadır.
4. Web tabanlı yazılım, istemci-sunucu sistemleri üzerinde üstün erişilebilirlik ve işbirliği sağlar, çünkü kullanıcılar internet bağlantısı olan herhangi bir yerden sisteme güvenli bir şekilde giriş yapabilirler. Hastane Yazılım Programları ile sistemin ofis dışına erişebilmesi, hekimlerin, çalışanların ve hastaların daha güvenli bir ortamda daha etkili işbirliği yapmalarını ve bakımın daha iyi devamlılığını sağlar.
5. Ölçeklenebilirlik, bulut tabanlı sistemler ile basitleştirilmiştir. Küçük uygulamalar, standart olarak büyümekte olan sıkıntılar olmaksızın genişleyebilir. Web tabanlı bir Hastane Yazılım Programları sistemi, yeni kullanıcılar, doktorlar veya konumlar eklemeyi kolaylaştırır. Web tabanlı yazılımın esnekliği, küçük uygulamaları büyük düşünmeye ve bankayı bozmadan büyümesine olanak tanır.
Web Tabanlı Hastane Yazılım Programları Sistemleri Güvenli mi?
Bulut tabanlı Hastane Yazılım Programları sistemlerinden kuşku duyan hekimlerin çoğunun güvenlik birincil bir husustur. Belirsizlik anlaşılır olsa da, web tabanlı medikal sistemleri aslında istemci-sunucu sistemleri ve kağıt kayıtlarına göre daha fazla güvenlik sağlayabilir.
Web tabanlı hastane sistemleri, veri güvenliği ihlali meydana gelse bile, veri okunaklı hale getiren banka düzeyinde güvenlik ve üst düzey şifreleme yöntemleriyle veri merkezleri aracılığıyla HIPAA uyumluluğunu sağlamaktadır. İstemci-sunucu sistemleri genellikle şifrelenmemiş olarak bırakılır ve yalnızca depolandığı oda kadar güvenlidir.
Bulut tabanlı veri, doğal afet veya yangın durumunda kağıt ve istemci-sunucu kayıtlarından daha güvenlidir, çünkü veriler çoklu noktalarda güvenli bir şekilde yedeklenir. İstemci-sunucu kayıtları için yedeklemeler, bulut sistemlerinin aksine, depolama tesislerine ulaşımda en tehlikeli durumdadır.
Çoğu kişi, hassas verilerin büyük kısmını bulutta depolamaya zaten izin veriyor. Gmail ve Yahoo gibi e-posta sistemleri bulutta saklanır. Çevrimiçi bankacılık, alışveriş ve Facebook gibi sosyal sitelerdeki kişisel bilgiler de bulut tabanlı sistemlerdir.
Sonuçta bulut tabanlı Hastane Yazılım Programları sistemleri, kullanıcılara her boyutta ve sektörde maliyet tasarrufu, veri erişilebilirliği ve güvenlik açısından büyük avantajlar sağlar. Şimdi, tıbbi uygulamalar sadece sağlık bilişim geleceği için buluta bakmak için istekli olmak zorundadır.
Hastane Yazılım Programları Medanis Bilişim AŞ olarak yılların verdiği tecrübe ve profesyonellikle web tabanlı yazılım konusunda yardımcı olabiliriz. Hastane Yazılım Programları için bizimle iletişime geçerek genç ve dinamik yazılım ekibimizle birlikte projenizi hayata geçirebilirsiniz.
Hastane Yazılım Programları yazımıza yorum bırakarak makalemizi geliştirmemizde destek olabilirsiniz.