Blog Yazılarımız

Editörlerimiz tarafında sizlerin bilgi alması için hazırlanmış yazılarımızı inceleme unutmayın.
Küçük İşletme Sahipleri için Bütçeleme Önerileri

Küçük İşletme Sahipleri için Bütçeleme Önerileri

Küçük işletmelerin çoğunluğu sermayenin eksikliği veya kötüye kullanılması nedeniyle başarısız olur. İşletmenizi yönetmenin anahtarı bütçelendirmedir. Tutarlı bir bütçe stratejisi geliştiriyorsanız, işinizi büyütmek için her zaman yeterli sermayeye sahip olursunuz veya ne kadar çok ihtiyacınız olduğunu bileceksiniz. Küçük İşletme Sahipleri için Bütçeleme Önerileri ile bütçe planınızı rahatlıkla yapabilirsiniz.

Her işletme farklı işlediğinden, her işe uygulanabilen “çıkışa hazır” bir bütçe çözümü yoktur. Bununla birlikte, belirli operasyonlarınıza uygulanabilecek birçok ortak strateji vardır. Birkaç değişiklikle bu tavsiyeyi alıp küçük işletmeleriniz için kapsamlı bir bütçe oluşturabilirsiniz.

Beklenmeyeni Bekleyin

Bütçeleme konusunda en önemli harcamalar bilmediğiniz harcamalardır. Kafa karıştırıcı geliyor değil mi? Bunun anlamı, beklenmedik  harcamaların olabileceği ve bütçeyi buna göre hazırlamanız  gerektiğidir.

Ofis alanı, malzemeler, sunucu maliyetleri, maaşlar gibi maliyetlerin hepsi beklenen maliyetlerdir ve ne olursa olsun bütçenize dönüştürmelidir. Sigorta, yasal, vergi / uygunluk , çalışanların eğitimi / ciro vb. Maliyetler genellikle bütçelemeye başlarken zihninizde değildir. Buna ek olarak – beklenmedik maliyetler için bütçeyi unutmak genellikle pahalı bir hataya neden olur. Örneğin, bütçenizi unutursanız ve sigortanız yoksa, işletmeniz herhangi bir kazadan tam olarak sorumludur. Bu masrafları aşmak istemezsiniz. Unutmayın, hazır olmak her zaman daha iyidir.

Acil Yardım Fonu Yapın

Beklenmedik şeyleri planlıyorsanız bile, bunun için bütçenizi unutmanız için bir olasılık var. Zor geldiğini biliyoruz ama başlangıç ​​işleri böyle devam ediyor. Küçük İşletme Sahipleri için Bütçeleme Önerileri için önlem almanın tek yolu bir acil durum fonu oluşturmaktır.

Her zaman rezervlerinizi bir kenara bırakarak en az üç ila altı aylık temel işletme giderlerini (hayatta kalmak için minimuma kadar) tutmanızı öneririz. Amacınıza ulaşana kadar sermayeyi her ay kenara koyarak acil fonunuzu oluşturmaya çalışmalısınız. Ayrıca – bu fonlardan herhangi birisini kullanmanız gerekiyorsa, yenileme konusunda gayret gösterdiğinizden emin olun.

Borçlarınızı Azaltın

Şanslıysanız, borcunuzu almadan işinizi başlatırsınız. Bununla birlikte, geleneksel yatırımcılar aracılığıyla borçsuz finansman almak sıklıkla uzun ve yorucu bir yoldur. Bununla birlikte, küçük işletme sahipleri, genellikle, kuruluşlarını finanse etmek için küçük işletme kredileri veya kredi kartlarına yöneldiklerini belirttiler.

Kredi kartlarıyla ya da krediler yoluyla borca ​​girmeye karar verdiyseniz mümkün olan en kısa sürede ödemeniz gerekir. Kulağa çok zor gibi geliyor? Gerçek şu ki, birçok küçük işletme sahibi, yükü azaltmak için her ay minimum ödemelerini yaparak günlerini geçiriyor.

Gerçekten fazladan nakit ayıramıyorsanız, yapabileceğiniz çok fazla bir şey yoktur. Bununla birlikte, borcunuzu ödeyebileceğiniz nakit akışınız varsa, mümkün olan en kısa sürede borcunuzu ödemenizi öneririz. Onu ne kadar çabuk kapatırsanız ödemeniz azalacaktır, hem de kredi puanınızı azaltacağınızdan bahsetmiyoruz bile.

Son düşünceler

Küçük işletmeleriniz için bir bütçe planlamak ve korumak kolay bir iş değil. Küçük işletme sahibi olarak, kendi bütçenizi temsilci seçme olana kadar yönetebilirsiniz. Yukarıda bahsedilen ipuçlarını uygulayarak hem iş hem de hayatta mükemmel bir başlangıç ​​yapacaksınız.

Küçük İşletme Sahipleri için Bütçeleme Önerileri yazımıza yorum bırakabilirsiniz. Siz bir işletme sahibi olarak bütçenizi nasıl planlıyorsunuz? Zor günler için neler planlıyorsunuz?

About Author

Medanis Destek