Blog Yazılarımız

Editörlerimiz tarafında sizlerin bilgi alması için hazırlanmış yazılarımızı inceleme unutmayın.
2018 Web Tasarımı Trendleri Nasıl Olacak?

2018 Web Tasarımı Trendleri Nasıl Olacak?

Web tasarımındaki eğilimler, moda alanında olduğu gibi, yeniden keşfedilecek ve gelişecek. Uzun süredir web tasarımı, bir web sitesini benzersiz kılan karakteri ortadan kaldırarak daha minimalizme doğru ilerledi. Foundation ve Bootstrap gibi çerçeveler arasında popülerliğin yükselmesi ile aniden web siteleri aynı görünmeye başladı. Düz simgeler ve stok görüntüleri ufak farklılıklar oluşturmaya yetti. 2017’nin ikinci yarısındayız ve şimdiden 2018 web tasarım trendlerini tahmin etmeliyiz. 2018 Web Tasarımı Trendleri Nasıl Olacak?

 

Web sitelerinin ilk günlerde gözlerinden ateşler çıkan bir kafatası veya dans eden yavru kedilerin animasyonlu gifleri ortalama bir web sitesini harika seviyesine getirmek için yeterliydi. Ancak Flash sitleri kullanıcı dostu olmadığı için bir süre sonra bu gereksiz animasyonlardan ve arka fon müziklerinden vaz geçildi. Yine de 2017 yılında ve 2018’de bir web sitesini benzersiz hale getirme düşüncesi devam edecektir.

İnternetin ilk günlerinde web siteleri böyleydi.

Daha sonra web tasarımında genel bir fotoğraf ön plana çıkmaya başladı. Ofis kıyafetleri içinde giyinmiş çalışanların olduğu ofis fotoğraflarının kullanıldığı web siteleri yaygınlaşmaya başladı. Yuvarlak bir masanın etrafında toplantı yapan çalışanlar, beyaz tahtada fikirlerin yazılı olduğu grafik fotoğrafları gibi klasik fotoğraflar kullanılmaya başlandı. Konsepte başvururken, gerçek yaşam ve özgünlük ile bağlantısı yoktu. Şirketinizin atmosferini yakalamak ve bunun yerine kullanılan stok fotoğraflarından fazlasını kullanmak için bir fotoğrafçı tutmak için yapılan bir yatırım. Neyse ki, insanlar bunu kısa zamanda anladı ve bu trendde tozlu raflara kaldırıldı.

 

90’lı yıllarda yapılan web sitelerine bir örnek.

2018 Web Tasarımı Trendleri Nasıl Olacak?

Büyük UX ve arayüzün yüksek kullanışlılığı, 2017’de genel estetiğin yanı sıra odaklanmanın bir anahtarı olacak. Tasarımcılar, ufkunu, klasik Bootstrap kurulumundan daha cesur ve deneysel olacak şekilde genişletme şansını elde edecekler. Bu, mevcut web tasarımının kutucuğunu gevşetmek ya da daha karmaşık grid sistemleri ile çalışmak anlamına gelebilir.

Bootstrap tarzı web sitesine bir örnek. Bunun gibi birçok web sitesi görmüşsünüzdür çünkü web sitelerinin çoğu artık böyle görünüyor.

 

Son yıllarda web sitelerinin olabildiğince sade görünmesi ve sadece müşteri odaklı hale gelmesi yani minimalist hale gelme sürecinde web siteleri renklerini kaybetti ve siyah beyaz bir hale geldi. Cesur ve parlak renklerin dönüşü 2018’de her şeyin daha parlak ve canlı hale gelmesiyle devam edecektir.
En ilginç şey, web sitelerinde ikonografi ve özel çizimlerin kullanımındaki eğilimlerdir. Malzeme tasarımı ve simgeleri, tasarımcı kalplerindeki bir noktayı ele geçirdiğinde, eski düz tasarım, bazıları Flat 2.0 olarak adlandırılana – henüz basitleştirilmiş halde – çok daha ince detaylar, dokular ya da yine üç boyutlu hale gelenlere dönüşmeye başlamış durumda. 3 boyutlu olmak birazcık derinlik ve perspektif kullanmak anlamına gelebilir, ancak ikonografi ve illüstrasyonların izometrik görünümünü kullanmanın artan popülaritesi göze çarpan bir şeydir. İzometrik stil aslında geçmişten gelen bir patlama – herkesin eski piksel sanat oyunlarından hatırladığı bir şey. Aşağıda illüstrasyon yani özel çizimli web sitelerine örnekler verdik böylece farkı daha iyi anlayabileceksiniz.

 

 

 

 

 

Web tasarımı bağlamında “animasyonlu GIF” kelimesini kullanmak, 90’lı yılların web sitelerini hatırlayan herkese korku sallar. Ancak buna benzer kullanımlar 20178de güçlü bir şekilde geri dönüyorlar. Neyse ki, 90’lı yılların klasik versiyonları olarak dönecekler ve günümüz teknolojisiyle göze hoş gelen birer sürpriz rolünü oynayacaklar. 2018 web sitelerinde animasyonun tek biçimi Gif olmayacak. Web sitesinde çizilen bu bölüm animasyonu daha da ileri götürüyor ve SVG grafiklerindeki yeni ve geliştirilmiş destek ile paralaks animasyonlarının biraz solma eğilimini bir araya getirebilir. Parallax yani kaydırma, metin bölümleri ve kutu düzenleri üzerinde kullanıldığında biraz sinir bozucu olduğu kanıtlandı ve artık yaygın olarak kullanılmıyor.

Animasyonlu GIF’lere bir örnek.

 

2017’de olmamasına rağmen, temiz vektör grafikleri, çizilen ve boyanan her şeyin yaklaşan eğilimi ile popülaritesini kaybediyor olabilir. Başlangıçta belirtildiği gibi eğilimler genellikle köklerine geri döner. Ve çizimlerin kökleri, kurşun kalemler, işaretleyiciler, mürekkep, suluboya vb. geleneksel medyaya geri döner. Bilgisayarla oluşturulan grafikler, mükemmel düz çizgiler, pürüzsüz renk dolguları, tam simetriye sahiptir ancak insan dokunuşu ve kişiliğini gösteren küçük eksikliklerdir. Web sitelerinde kullanılan resimlerin tarzı bu yıl daha da gevşeyici olacak. Sanatçının kişisel stili, web sitelerinde kullanılan resimlerde daha fazla yansıtılacaktır.

Rakibinizle benzer bir web sitesine sahip olabilirsiniz.

Stok fotoğraflarıyla popülerliklerini kaybederken ve müşterileri şirketleri için özel olarak yapılmış ve binlerce başka şirket tarafından aşırı kullanılmayan bir şeyi değerlendirebildiğinde olduğu gibi, illüstrasyonlar da oluyor. IStockphotos ve Shutterstock gibi stok ürünleri şık resimlerle doludur. Yetenekli sanatçılar tarafından oluşturulmuş ve birçok kişi tarafından fark edilmiştir. Bu nedenle, bir çok beğenilen stok illüstrasyonu satın alırken, rakibinizin web sitesinde bulunan aynı illüstrasyonu kullanıyor olabilirsiniz.

 

Web sitenizi canlandırmak için özel hazırlamalı çizimler kullanmaya karar verirken, tüm web sitesinde aynı stili ve grafiksel dili takip etmek ve markanızın bir parçası haline getirmek çok önemlidir. Eğer doğru yapılırsa, özel hazırlamalı çizimler web sitesinin farklı bölümlerini birbirine bağlayarak her sayfada ziyaretçi için çapa görevi görebilir. Genellikle resimlerdeki bağlantı elemanı, bir karakterdir. Özel hazırlamalı çizimler sadece üst bilgi görüntüleri ve ikonlarla sınırlanmak zorunda değildir. Geniş metin uzunlukları, wp_betawpposts yayınları, bilgi grafikleri bulunan sayfalarda bulunabilirler ve genellikle web üzerinden çıkış yolunu bulabilir ve basılı materyal haline getirebilirler. Bu, aynı anda yapılması gereken bir şey değil. Bunu bir günde yapmak zorunda değilsiniz, web sitenize resimleri yavaş yavaş getirebilir ve marka oluştururken, adım adım yapılan organik bir işlem olarak devam ettirebilirsiniz. Bu nedenle, müşterinin resimler ile güçlü ve güvenen bir ortaklık kurması müşteri için önemlidir.

 

Bu düşüncelerle, Medanis Bilişim AŞ. ekibin müşterilere daha fazla resim sunmasının bizim amacımız olmaya devam ettiğini söylemek yerindedir. Her web sitesinin eşsiz bir dokunuşa sahip olması gerektiğini düşünüyoruz – kişiliği ve karakteri ile bir tür sanat eseri olmalı. Özel hazırlamalı çizimler bunu yapmak için anahtardır.

Medanis Bilişim AŞ 13 yılı aşkın tecrübesi ve yeni teknolojileri takip eden profesyonel ekibiyle size yardımcı olabilir. Unutmayın firmamız web tasarım, web yazılım, mobil uygulama, SEO ve Google AdWords, dijital pazarlama konularında profesyonel bir ekibe sahip. Bizimle iş yaptığınızda bu konularda uzman bir ekibi kiralamış olacaksınız.

444 5 698 numaralı telefondan bize hemen ulaşabilirsiniz.

2018 Web Tasarımı Trendleri Nasıl Olacak? yazımıza yorum bırakabilirsiniz.

About Author

Medanis Destek