Logo

2017 Web Tasarım Trendleri


paylaş
2017 Web Tasarım Trendleri

Yeni bir web sitesi yaptırmaya veya var olan web sitenizi yenilemeye karar verdiyseniz 2017 Web Tasarım Trendleri ilginizi çekecektir. Bir sonraki projenize başlamadan önce yeni trendleri öğrenerek işinize rakiplerinizden bir adım önde başlayabilirsiniz.

2017 Web Tasarım Trendleri

2017 Web Tasarım Trendleri

Bildiğiniz gibi, web sitesi tasarımı eğilimleri sürekli olarak gelişiyor ve bugün yeni olarak adlandırdığımız ögeler bir sene sonra eski olarak kabul görebiliyor.

Yeni web sitenize veya eski sitenizin yeniden tasarım sürecinize başlamadan önce endüstrideki en yeni eğilimler hakkında kendinizi bilgilendirerek eğrisinin üzerinde kalmasını sağlamalısınız.

Aşağıda, 2017-2018 web sitesi tasarımı alanındaki en yeni trendlerin bir özeti yer almaktadır.

İçerik

İyi görünen bir web sitesine sahip olmak, artık web siteniz için başarıyı garanti etmek için yeterli değildir. Ziyaretçilerin istediği ilgi çekici ve anlamlı içeriğe sahip olmalı. Bu nedenle ziyaretçiler web sitenizden bir şeyler öğrenebilmek için de gelirler. Web sitesi içeriği, kullanıcıların sorunlarını çözme derecesine cazip gelmektedir. Bunun için anahtar, kendinizi ziyaretçinizin ayakkabılarına koymak ve ne sorduklarını tam olarak öğrenmek ve daha sonra bu soruları cevaplamaya çalışmaktır.

Büyük, Kalın Tip

Web Sitesindeki Büyük Metinler

Kariyer Hayvanat Bahçesi

Bir kullanıcının dikkatini çekme ve bunları anlama ve mesajınıza odaklanma becerisi bir web sitesinin başarısı için çok önemlidir. Bu sorunu çözmek için yenilikçi tasarımcılar, merkezi mesajlaşma yazı tipi boyutunu diğer tasarım öğelerinin dışına çıkarılarak arttırarak kilit mesajlaşmalarını imkansız hale getiriyor. Bu nedenle, büyük, cesur başlıklara ve harekete geçirici güçlü çağrılara dikkat edin. Ve bu eğilimi web sitenizin bir sonraki tasarımına dahil etmeyi unutmayın.

Daha Az Sayfalar, Açılış Sayfalarına Daha Fazla Vurgu

Açılış Sayfaları Üzerine Vurgu

Pi'nin yaşamı

İnsanlar bu günlerde okumayı sevmiyorlar. Tarıyorlar. Kendi ihtiyaçlarına en uygun olan bölümleri bulmak için içeriği hızla gözden geçiriyorlar. Bu nedenle, açılış sayfaları, web sitesi içeriğini kolayca tükenebilen bir modda görselleştirerek kullanıcıların en az çabayla bilgiyi çabucak sindirmesini sağlayan kullanışlı bir tasarım aracıdır.

Animasyonlar - GIF, CSS, SVG, Arka Plan HTML Video

Animasyonlar

Parçalar

İnsanlar sade olan şeyleri sever. Düzgün animasyon efektleri uyguladığınızda, bir web sitesinin tasarımına çok fazla hayat ve sofistikelik katabilirsiniz. Muhtemelen fark ettiğiniz gibi, flash animasyon günleri geçti ve bunun yerine, CSS, GIF ve SVG, animasyon web sitesi tasarımlarına mobil uyumlu çözümler sağlıyor.

Daha Düz Tasarımlar, Degradelerin Dönüşü

Düz Tasarım ve Degradeler

WebFlow

Bu web sitelerinin hepsinin bugünlerde aynı gözüktüğünü fark ettiniz mi? Eğer öyleyse, bunu son birkaç yılın "düz tasarım" çılgınlığına borçlu olduğumuzu bilmelisiniz. Neyse ki Google'ın geçen yılki materyal tasarımı, daha ince gölgeler vasıtasıyla daha derinlikli bir çekim kaynağı olarak gösteriliyor. Ayrıca, degrade renkler bu yıl da yeniden kullanılmaya başlandı. Bunların her ikisi de, düz tasarımın homojenize edilmiş web sitesi tasarımı ile nasıl mücadele edileceği girişimleridir.

Çarpıcı, Daha Parlak, Cesur Renklerin Kullanımı

Parlak ve cesur renkler

Forin Digital

Web güvenli renkler geçmişte kaldı. Masaüstü monitörlerinde ve akıllı telefonlardaki görüntüler, görünür renk tayfını tam olarak gösterebildiklerinden daha fazla. Bu nedenle, birçok tasarımcı şimdi çarpıcı, parlak ve cesur renklere yöneliyor. Ve artık klasik renk teorisi, tamamlayıcı renkler vb. ile sınırlı olmadan tasarımlarını yapıyor. Öyleyse bir sonraki tasarımınızda parlak, canlı renkleri nasıl kullanabileceğinizi düşünün.

Stok Fotoğraf Kullanımı Düşüşü

Stok fotoğraflarının kullanımında azalma

Simge 1000

Tüm web sitelerinin bu günlerde aynı görünmeye başladığını fark ettiniz mi? Tekrar aynı soruyu sorduk çünkü bunun bir başka nedeni, bir web sitesi tasarlarken orijinal ve benzersiz görüntüler bulmanın stok fotoğrafçılığının ve meydan okumanın yaygın olarak kullanılması. Bu nedenle tasarımcılar kullandıkları stok imajını seçerken çok dikkatli davranıyorlar. Birçok tasarımcı artık kiralama fotoğrafçılarından özel görüntüler kullanıyor. Ayrıca, elle çizilmiş sanat, bugünlerde tasarımcılar tarafından kullanılan bir başka eğilim olarak ortaya çıkıyor.

Videolar Aracılığıyla İçerik Dağıtımı

Video içeriği dağıtımı

Glouglou

Yüksek internet bant genişliği sayesinde video ve web siteleri akışında daha az sınırlama vardır. Artık web siteleri, yükleme veya görüntüleme sorunları olmaksızın ana sayfa tasarımlarına HTML5 videolar ekleyebilir. Video akışı, yılın en sıcak web sitesi tasarım trendlerinden biridir. Önümüzdeki yıllarda web sitelerinde daha fazla video gösterimi beklemeyi düşünün.

Uzun Kaydırma Sayfaları

Uzun Kaydırma Sayfaları

Metrick Sistemi

Web sitelerinin, ekranın üst kısmında tasarlanması gereken günler geride kaldı. Artık daha fazla web kullanıcısı mobil cihazları kullanırken, ilgili tüm bilgileri bir web sitesinin en üst kısmına koyma fikri eskidir. Ayrıca, akıllı telefon tarayıcıları gibi daha küçük ekranlar kullanıcıları sayfalar arasında gezinmeye alışmalarını sağlamıştır.

Yenilikçi kaydırma ve paralaks

Paralaks Tasarım

Melanie F

Şimdiye kadar sayfanın bir bölümüne ilerledikçe, metin hareket ederken arkaplan üzerindeki resim sıkışmış olarak kaldığı bir sitede bulundunuz. Ve sonra resmi kaydırmaya devam ederken tekrar hareket ettiriyor musunuz? Evet, buna paralaks kaydırma deniyor. Oldukça serin bir etki olabilir ve bugünün web sitelerinin uzun kaydırma sayfaları hakkında web reklam öğeleri arasında favori olmaya devam eder.

Özelleştirilmiş Google Haritalar

Özelleştirilmiş Google Haritalar

Snazzy Haritaları

Son olarak, gömülü Google haritaları artık web sitenizin renkleriyle eşleşecek şekilde özelleştirilebilir. İğneler, yapılar, arazi ve diğer harita öğeleri gibi harita öğeleri, sitenizin tasarımında daha fazla yaşam sağlamak için özelleştirilebilir.

Sonuç

Özetle, web sitesi tasarımı trendleri gelir ve gider. Bazıları uzun vadeli olarak kabul edilirken bazıları kısa ömürlüdür. Bu nedenle, her trendi denemeye çalışmamak gerekir. Web sitenizin ihtiyaçları için en uygun tasarımları seçin. Diğer eğilimler için bunları deneyin ve eğer mantıklı gelmezlerse onları unutun. Anahtar, benzersiz görünen ancak internetteki en son ve en büyük gelişmelere benzeyen bir site arasında bir denge kurmaktır.

Medanis Bilişim AŞ 13 yılı aşkın tecrübesi ve yeni teknolojileri takip eden profesyonel ekibiyle size yardımcı olabilir. Unutmayın firmamız web tasarım, web yazılım, mobil uygulama, SEO ve Google AdWords, dijital pazarlama konularında profesyonel bir ekibe sahip. Bizimle iş yaptığınızda bu konularda uzman bir ekibi kiralamış olacaksınız.

444 5 698 numaralı telefondan bize hemen ulaşabilirsiniz.

2017 Web Tasarım Trendleri yazımıza yorum bırakabilirsiniz.

Etiketler: web tasarım trendleri 2017 web trendleri 2017 web tasarım

paylaş

İlgili Yazılar



Yorumlar