WordPress Teması Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 9 Şey
Çoğu işletme yeni bir web sitesi yaptıracağında ya da web sitesini yenileteceğinde bilinçsizce seçimler yapabiliyor. Bunun nedeni web tasarımdan anlamamaları ve bu çok doğal herkes web sitesi yapmayı bilemez. Ancak bir web sitesi yaptırmayı ya da web sitenizi yeniletmeyi düşünüyorsanız en azından temel bazı bilgileri okuyarak araştıranız gerekir. Yoksa sadece gözünüze iyi görünen temayı seçerek ilerde büyük sorunlar yaşabilirsiniz. WordPress Teması Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 9 Şey size bir WordPress ile web sitesi yaptırırken hangi noktalara dikkat etmeniz gerektiğini gösterecek.
WordPress Teması Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 9 Şey
WORDPRESS TEMA SEÇERKEN NEDEN DİKKATLİ OLMALISINIZ?
WordPress her türlü web sitesini oluşturmak için kullanılır son dönemde tüm dünyada çoğu web sitesi için WordPress kullanılıyor. Bu nedenle her tema farklı bir pazara hitap etmektedir.
WordPress temanız web sitenizin içeriğini tamamlamalıdır. Örneğin, siyaset veya sosyal konularla ilgili bir wp_betawpposts başlatıyorsanız, okunabilirliği artıran bir tema istersiniz. Ürün satışı yapmayı düşünüyorsanız ürünlerinizi rahatlıkla satabileceğiniz bir tema seçmelisiniz.
Birçok WordPress teması tonlarca özelleştirme seçeneği ile birlikte gelir. Doğru kodlanmamışsa, bu seçenekler temaları değiştirmenizi veya diğer WordPress eklentilerini kullanmanızı zorlaştırabilir. Bu temaya kilitleneceksiniz veya geçişinize yardımcı olması için bir geliştirici ödemek zorunda kalacaksınız.
Öte yandan, gerçekten harika görünen bazı WordPress temaları, web sitenizi inanılmaz derecede yavaşlatabilir. Hiç kimse yavaş web sitelerini istemez. Özellikle Google daha hızlı web sitelerini daha yüksek sıralamaya getiriyor.
Temanız WordPress sitenizin yüzüdür ve kullanıcıların ve arama motorlarının bunu nasıl algıladıkları konusunda önemli bir rol oynamaktadır.
Muhtemelen “Tüm bu parıltılar altın değildir” sözünü duymuşsunuzdur .
Bunu söyleyerek, WordPress siteniz için en iyi temayı seçtiğinizden emin olmak için atabileceğiniz adımları sıraladık.
1. SADELİK İÇİN ÇABALAYIN
Birçok WordPress teması karmaşık renkler, farklı düzenler, gösterişli animasyonlar ile birlikte gelir. Bazen bu özelliklere ihtiyacınız olabilir, ancak çoğu durumda gerçekten hepsine ihtiyacınız yoktur.
Sadelik, en üst düzeyde gelişmişliktir.
~ Leonardo da Vinci
Hedefinizi desteklemenize yardımcı olan bir tasarım düzenine sahip bir temaya bakın. Kullanışlılık ve basitlikten ödün vermeksizin iyi görünmesi gerekiyor.
Temanın sunum stilinin aşırı derecede karmaşık olmadığından emin olun. Web tasarımının amacı, kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgileri bulmasına yardımcı olmak ve site sahiplerinin amaçlarını aynı anda gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktır.
Bir tema harika görünüyorsa ancak yeni iş veya abone almanıza yardımcı olmazsa, bu iyi bir tema değildir. Kullanıcılarınız web sitenizde kendi yollarını bulamadığında iyi bir tema değildir.
2. DUYARLI TASARIM BİR TERCİH DEĞİL
Duyarlı yani responsive temalar, düzenlerini farklı ekran boyutları ve cihazlar arasında ayarlar. Yani web sitenizi otomatik olarak her türlü ekran boyutuna göre otomatik olarak ayarlar.
Mobil ve diğer taşınabilir aygıtlardan önemli sayıda web trafiği üretilmektedir. Web sitenizin konularına bağlı olarak, bu sayı trafiğinizin %50’sinden bile daha yüksek olabilir.
Google, mobil arama sonuçlarında mobil cihazlara uygun web sitelerini en üstte gösterir. Sitenizin konularına ve demografik özelliklerine bakılmaksızın, tüm web sitelerinin duyarlı olmaları ve tamamen mobil ortamda olmaları gerekir. Ayrıca insanlar mobil cihazlardan web sitenize girdiklerinde hayal kırıklığı yaşarlar ve anında çıkarak rakiplerinize giderler.
Çoğu WordPress teması zaten varsayılan olarak yanıt vericidir. Ancak hala mobil uyumlu olmayan sabit genişlikte düzenleri satan satıcılar var. Web siteniz için seçtiğiniz temanın mobil uyumlu olmasına dikkat edin.
Mobil Hazırlık için Temayı Test Etme
Bir temanın mobil uyumlu olup olmadığını test etmenin en kolay yolu tarayıcı ekranınızı yeniden boyutlandırmaktır. Tarayıcı ekranınızı yeniden boyutlandırırken, temanın düzeninin kendisini ekranın genişliğine ayarladığını göreceksiniz.
Daha kapsamlı testler için temanın demo sayfasının URL’sini kopyalayıp Google’ın Mobil Dostu Test sayfasında yapıştırabilirsiniz .
Bu testte, bir temanın ne kadar iyi olursa olsun, bazı uyarılar gösterileceğini lütfen unutmayın. Metin çok küçük, ekranın içeriğinden daha geniş bir içerik gibi herhangi ufak detaylar bile sayfa yükleme sorunları olarak gösterilebilir önemli olan sayfanızın mobil uyumlu olmasıdır.
3. TARAYICI UYUMLULUĞU
Kullanıcılarınız farklı tarayıcılar kullanıyor olacak. Temanız, kullandığınız tarayıcıda mükemmel görünebilir, ancak ziyaretçilerin kullandığı diğer tarayıcılarda iyi çalışmayabilir.
İşte burada tarayıcı uyumluluğuna dikkat etmeniz gerekir. Çoğu WordPress tema geliştiricisi sofistike tarayıcı uyumluluk test araçları kullanarak temaları titizlikle sınar.
Bunu kendi web sitesinde açıkça belirtebilirler. Ancak yapmazlarsa, Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari gibi farklı tarayıcılarda temayı kontrol etmek için her zaman bazı temel testleri uygulayabilirsiniz.
Mobil cihazlarda farklı tarayıcılarda da test etmeyi unutmayın.
4. DESTEKLENEN EKLENTİLER
WordPress’in gerçek gücü WordPress eklentileri ile birlikte gelir. Bu eklentiler, WordPress sitenizle her şeyi yapabilmenizi mümkün kılmaktadır.
WordPress eklentileri bol olsa da, bazıları her web sitesi için WordPress eklentilerine sahip olmalı. Formlar, Yoast SEO, W3 gibi…
WordPress temanızın tüm popüler eklentileri desteklediğinden emin olun. Emin değilseniz, bir profesyonelden destek alın.
5. TERCÜME + ÇOKLU DİL DESTEĞİ
Çok sayıda WordPress sitesi tek dil düşünülerek yapılandırılıyor. Ancak ileride belki de farklı dillerden içerikler girebilirsiniz. Bu tabi ki sektörünüze göre değişen bir konu. Eğer küçük de olsa farklı dilleri kullanma ihtimaliniz varsa bu özelliği de göz önünde bulundurmalısınız.
6. SAYFA YAPICILAR
Sayfa oluşturucuları, sürükle ve bırak kullanıcı arabirimini kullanarak sayfa düzenleri oluşturmanıza izin veren WordPress eklentileridir.
Birçok WordPress teması önceden yüklenmiş sayfa oluşturucuları ile birlikte gelir. Bu sayfa oluşturucuların bazıları yalnızca bu tema geliştiricisi tarafından kullanılır.
Açılış sayfaları oluşturmak için böyle bir sayfa oluşturucunun kullanılması, çok fazla istenmeyen kod üretebilir. Temayı değiştirirseniz, o sayfaların temizlenmesi çok gerekecektir.
7. YARDIMA İHTİYACINIZ OLDUĞUNDA DESTEK SEÇENEKLERİ
Ücretsiz bir WordPress temasını kullanmanın bir dezavantajı garantili bir destek bulunmamasıdır. Bazı geliştiriciler kendi özgür temaları için mükemmel destek sağlarken, birçok ücretsiz temanın destek seçeneği yoktur.
WordPress temanızı berbat ederseniz, o zaman kendi başınıza çözmeniz gerekecektir. En ufak sorunları çözmek için üçüncü taraf bir geliştiriciyi ödemeyi de bırakabilirsiniz.
İyi dokümantasyon ve destek seçeneği olan bir WordPress temasını seçtiğinizden emin olun. En premium WordPress temaları, 1 yıllık e-posta tabanlı destekle ayrıntılı belgeler sunar.
Bize sorarsanız ücretsiz WordPress temalarını kullanmayın. Bunun nedeni dünyada birçok kişi aynı yolu denediği için birbirinin tıpatıp aynısı web siteleri ortaya çıkıyor ve Google bunları geri sıralara gönderiyor. Ayrıca unutmayın web sitenizi tasarlarken profesyonel tasarımcılar pazarlama kurallarını da göz önünde bulunduruyorlar. Yazı boyutları ve karakterleri, harekete geçirici mesajlar web sitenize konulan en ufak şey bile satışlarınızı arttırmaya, ziyaretçilerinizi birer müşteriye dönüştürmeye dönük olmalı.
Ücretsiz ve daha ucuza yaptığını söyleyenler her zaman bulunur ama unutmayın sonuç büyük ihtimalle böyle olacaktır.
8. SEO UYUMU
WordPress temanız, sitenizin SEO dostu olmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. İyi görünümlü bir tema, halen kötü kodlanmış HTML üretebilir; bu, sitenizin arama motorlarındaki performansını etkiler.
Yeni başlayanların bir temanın kaynak kodunu kendi başlarına analiz etmeleri zor olabilir. Bu, birçok premium WordPress tema geliştiricisi, sayfalarının SEO için optimize edildiğini size bildirir.
Ayrıca, sayfanın W3C Onaylama Hizmeti ile kontrol ederek uygun HTML5’i oluşturup oluşturmadığını görmek için bir göz atabilirsiniz . Bununla birlikte, W3C aracının endişe duyulacak pek çok uyarı oluşturacağını lütfen unutmayın.
9. DERECELENDİRMELER VE İNCELEMELER
Bir WordPress temasının kalitesinin diğer bir sağlam göstergesi, kullanıcıları tarafından sağlanan derecelendirmeler ve incelemelerdir. Tema bir üçüncü taraf pazarında satılıyorsa, müşteri yorumlarını göreceksiniz.
Ücretsiz WordPress temaları için indirme bölümünün hemen altında derecelendirme bölümünü bulacaksınız. Kullanıcıların verdiği inceleme ve yıldız sayısını gösterecektir. 5 yıldızlı tıklayın, o zaman size temanın 5 üzerinden kaç yıldız aldığını gösterecektir.
Hemen hemen tüm WordPress temaları birkaç kötü eleştiri alabilir. Ancak kötü değerlendirmelerin sayısı olağandışı yüksekse, onları dikkatle okumalısınız.
ÖNERİLERİMİZ
Yeni WordPress temaları içinde gün içinde bulunan bol miktarda ücretsiz WordPress teması var.
Bununla birlikte, yukarıda belirttiğimiz gibi, destek, bir tema seçerken göz önüne alınması gereken en önemli unsurlardan biridir. Ücretsiz WordPress temaları garantili destek ve güncellemeler ile gelmez.
Medanis Bilişim AŞ 13 yılı aşkın tecrübesi ve yeni teknolojileri takip eden profesyonel ekibiyle size yardımcı olabilir. Unutmayın firmamız web tasarım, web yazılım, mobil uygulama, SEO ve Google AdWords, dijital pazarlama konularında profesyonel bir ekibe sahip. Bizimle iş yaptığınızda bu konularda uzman bir ekibi kiralamış olacaksınız.
444 5 698 numaralı telefondan bize hemen ulaşabilirsiniz.
WordPress Teması Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 9 Şey yazımıza yorum bırakabilirsiniz.