Logo

Bulut Yazılımla İlgili Temel Bilgiler


paylaş
Bulut Yazılımla İlgili Temel Bilgiler

Bulut tabanlı teknoloji gelmeden önce bir iş yerinde CD'leri veya yazılım kutularını görmek çok normaldi.  Neyse ki, bulut tabanlı teknoloji yüzyılın başında halka açıldı. Uyum için yükselten bir isimle bu teknoloji, kullanıcıların yeni, minimalist bir döneme başlamasına yardımcı oldu. Ancak birçok kişi hala Bulut Yazılımla İlgili Temel Bilgiler hakkında fazla bilgiye sahip değil ve bu konuda temel bilgileri öğrenmek istiyor.

Bulut Yazılımla İlgili Temel Bilgiler :BULUT NEDİR?

Bulut Yazılımla İlgili Temel Bilgiler 'e bulut yazılımın tanımıyla başlayabiliriz. Bulut, yazılım, belgeler, fotoğraflar ve çeşitli dosyalar için sanal bir depolama birimi gibidir. Ancak, birime erişmek yerine, herhangi bir wifi özellikli cihaz aracılığıyla açılabilir. Çoğu kullanıcı tarafından karşılaşılan bulut sistemi, bir hizmet olarak yazılımdır, yaygın örnekler Google Drive, Netflix, Facebook'tur.

Bazı bulut hesapları Netflix'in şovları ve filmleri gibi belirli paylaşılan bilgilere erişim sağlar. Diğer yazılımlar, Facebook hesapları gibi daha kullanıcıya özgü olabilir. Facebook hesapları her insana, şirkete, hobiye göre benzersizdir. Herhangi bir dosyayı neden yüklediğinize veya herkese açık veya özel olarak paylaşabilirsiniz. Facebook bulut hesapları internet kar taneleri gibidir, hiçbiri aynı değildir.

Bulut Yazılımla İlgili Temel Bilgiler : VERİLERİMİZ BULUTTA NEREDE SAKLANIR?

Bulutta depoladığınız şey, siber alanda dolanıyor gibi görünse de, sunucu çiftliği olarak adlandırılan alanda tutuluyor. Bunu dosyalarınızı ve milyonlarca başka insanın koruyacağı dev bir bilgisayar olarak düşünebilirsiniz. Yani, deli görünümlü bilgisayarlarla dolu büyük bir depo kadar gerçekten bir bulut değildir.

Bulut Yazılımla İlgili Temel Bilgiler : BULUT TEKNOLOJİSİ GÜVENLİ Mİ?

Bulut tabanlı yazılımda saklanan bilgiler bir kilit ve anahtar tarafından korunmaz. Daha güçlü, şifreleme bir şey tarafından korunuyor. Bu tuhaf sesli terim, bulutta transit ve depolanırken bilginin güvenliğini koruyan modern bir savunmayı tanımlamak için kullanılır. Hackerlar, bir kullanıcı bulutta bir şeye eriştiğinde istediği zaman müdahale edebilir; şifreleme, yaptıklarınızı yabancılara yapış yapmadan yaparak bu olayları caydırmaya yardımcı olur.

Bulut Yazılımla İlgili Temel Bilgiler : BULUT TABANLI YAZILIMIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Sıfır fiziksel alanı kaplamanın yanı sıra, bulut tabanlı yazılım bakım için fazla zaman gerektirmez. Bir zamanlar, kullanıcılar yazılım güncellemelerine ayak uydurmak konusunda uyanık olmalıydı. Bir güncelleme geldiğinde, kullanıcılar bilgisayara elle kurmaları gerekiyordu. Bulut tabanlı yazılım şirketleri otomatik olarak güncellenecektir. Bazen bu günlük olarak olur; büyük, zaman ve veri tüketen güncellemelere duyulan gereksinimi ortadan kaldırır.

Bulut tabanlı yazılım, indirmek için bir internet bağlantısı varsa, PC, dizüstü bilgisayar, telefon veya başka bir cihazda kullanılabilir. Bu, çok yönlülük ve kullanım kolaylığı yaratır.

Bulut Yazılımla İlgili Temel Bilgiler : BULUT TABANLI YAZILIMIN OLUMSUZ YANLARI NELERDİR?

WiFi'ye bağımlılık bulut tabanlı teknolojiler için sorun yaratabilir. Hepimiz internet kesintisine eşlik eden duyguların patlamasıyla aşina olduk. Bir kullanıcı bir İnternet kesilmesinden önce bir işi tamamlamak için gerekli bileşenleri daha önce indirmediyse, işini yenmek veya geçici olarak kökten kurmak ve en yakın WiFi'yi aramak zorunda kalacaklardır.

Medanis Bilişim AŞ olarak 13 yılı aşkın tecrübemiz ile sizlere web tasarım, web yazılım ve SEO konularında yardımcı olabiliriz.

 

Bulut Yazılımla İlgili Temel Bilgiler yazımıza yorum bırakarak yazımızı geliştirmemize katkı sağlayabilirsiniz.

Etiketler: Bulut Yazılımla İlgili Temel Bilgiler

paylaş

İlgili Yazılar



Yorumlar