Logo

WordPress Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları


paylaş
WordPress Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları

Web sitesi yaptırmak isteyenlerin çoğu WordPress teması isteyip istemedikleri sorulduğunda genellikle normal tasarımla arasındaki farkı merak eder. Web tasarım yaptırmak isteyenler hangisinin kendileri için daha avantajlı olduğunu bilmek isterler. WordPress Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları yazımızla WordPress ile ilgili birçok ayrıntıyı öğrenebilirsiniz.

WORDPRESS TEMASI NEDİR?

WordPress'in sözleriyle:

Bir WordPress Teması, bir web günlüğüne temel oluşturan birleşik bir tasarıma sahip bir grafik arayüzü oluşturmak için birlikte çalışan dosyaların toplamıdır. Bu dosyalara şablon dosyaları denir. Tema, altta yatan yazılımı değiştirmeden sitenin görüntülenme biçimini değiştirir.

Kısacası, WordPress Teması, sayfa düzenleri, yazı tipleri, renkler, vb dahil web sitenizin tüm ön uç tasarımlarını sağlar. Bu özelliklerin tümü, web sitenizin genel görünümünü ve hissini oluşturur.

WordPress siteniz WordPress.com'da veya kendi barındırıcınızda kurulmuş olabilir, her iki durumda da arka uçtan istediğiniz herhangi bir temayı yükleyebilir ve kurabilirsiniz. Bazı temalar bedava, diğerleri (özellikle de daha esnek, iyi yapılmış olanlar) 59 dolardan başlar. Farklı temaların farklı derecelerde esneklik ve özelleştirme seçenekleri vardır, ancak daha sağlam, hazır temalar aslında kullanıcılara kendi web sitelerini tasarlamak ve yerleştirmek için esnek bir araç seti sunar.

ÖNCEDEN YAPILMIŞ BİR TEMAYI NEDEN KULLANMALISINIZ?

Bir temayla çalışmak, iyi geliştirici becerileri gerektirmese de, WordPress içindeki bir temadan iyi görünümlü bir web sitesi oluşturma kabiliyeti, adil bir ölçüde bilgi ve tasarım duyarlılığı gerektirir; bu nedenle, web tasarımda tamamen yeniyseniz birisini kiralamak muhtemelen daha mantıklıdır. Önceden oluşturulmuş bir temayla gidiyorsanız, işe alınan kişi veya firma, faturalandırılabilir saatlerini içerik stratejisi, içerik popülasyonu ve temayı şekillendiren / özelleştirme üzerine harcayacaktır. Muhtemelen büyük bir iş miktarı olacak, ancak tasarımcı / geliştirici aslında tasarım aşamasında oldukları için zaman ve paradan tasarruf edeceksiniz.

Önceden hazırlanmış tema yaklaşımının diğer büyük nedeni, ek sayfaları ve işlevselliği ileri götürmenin çok daha kolay olmasıdır. Özel bir temanın aksine (tüm esnekliğin önceden geliştirme spesifikasyonlarına dahil edilmesi gerekir), Divi veya X gibi temalar bu esnekliği zaten dahil etmiştir. Site başladıktan sonra bir blog veya daha fazla sayfa eklemek istiyorsanız, bunu basitçe yapabilirsiniz.

Dezavantajları? Yapının ve özelleştirme açısından temanın size ne verdiği ile sınırlıdır. Çerçevede fazla değişiklik yapmak istiyorsanız, temanın işlevselliğini genişletmek için her zaman basit görünümlü diyebileceğimiz bir şey inşa edebilirsiniz, ancak temanın üstesinden gelmek, baştan başlasanıza kıyasla hızlı bir hantal önerme haline gelebilir. Eşsiz bir işlevselliğe ihtiyacınız varsa veya tasarım perspektifinden standart dışı bir şey yapmak istiyorsanız, önceden hazırlanmış bir temayla yapılması mümkün değildir.

 

ÖZEL BİR TEMAYI NEDEN KULLANMALISINIZ?

"Sıfırdan" bir site oluşturmak, tasarımcınıza düşüncelerini "boş bir taslak" ile başlama özgürlüğünün verildiği anlamına gelir. Sonuç olarak, özel bir site tasarımı, içerik organizasyonu ve kullanıcı akışlarından başlayarak görsel tasarıma geçmek ve daha sonra kodlamaya dalmak için daha geleneksel (ve tartışmasız daha sezgisel) bir süreç izlemektedir. Tüm ön uç kodu sıfırdan oluşturulur ve daha sonra kendi sitenizi güncelleyebilmeniz için içerik yönetim sistemi (CMS) ile entegre olur.

Ayrıca, tema, istemci ve onların ihtiyaçları için açıkça oluşturulduğu için, içeriği özel bir tema içinde güncellemek genellikle daha açık ve sezgisel bir deneyimdir. (Potansiyel olarak kafa karıştırıcı olan daha az özellikler ve karmaşıklık.)

Özel bir temanın olumsuzluğu? Çok çaba gerektirdiği için hem zaman alıcı hem de pahalıdır. Dahası, ilave web sayfalarının ve işlevselliğin ileriye taşınması, neredeyse her zaman geliştiricinize bir ziyaret daha gerektirir, çünkü bu ihtiyaçlar başlangıçtaki web sitesi geliştirmeden önce ana hatlarıyla belirtilmemiş olabilir. Esasen, bu tür güncellemeler sıfırdan gelişme anlamına gelir.

Bununla birlikte, sıradan bir işlevsellik perspektifinden bir şeyler yapmak isterseniz veya tasarımcınızın (ve siz) tam kontrol sahibi olduğunuzdan emin olmak istiyorsanız, "sıfırdan" bir deneyim ve tema gitmek için tek yoldur.

Medanis Bilişim AŞ 13 yılı aşkın tecrübesi ve yeni teknolojileri takip eden profesyonel ekibiyle size yardımcı olabilir. Unutmayın firmamız web tasarım, web yazılım, mobil uygulama, SEO ve Google AdWords, dijital pazarlama konularında profesyonel bir ekibe sahip. Bizimle iş yaptığınızda bu konularda uzman bir ekibi kiralamış olacaksınız.
444 5 698 numaralı telefondan bize hemen ulaşabilirsiniz.

WordPress Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları yazımıza yorum bırakabilirsiniz.

 

Etiketler:

paylaş

İlgili Yazılar



Yorumlar