Blog Yazılarımız

Editörlerimiz tarafında sizlerin bilgi alması için hazırlanmış yazılarımızı inceleme unutmayın.
Web Sitesi İçerik Denetimi Nedir?

Web Sitesi İçerik Denetimi Nedir?

Web Sitesi İçerik Denetimi Nedir? -Yıllardır sahip olduğunuz web sitenizde birçok içerik birikmiş olmalı. İçerik arama motorları sıralaması ve müşterileri çekmek için önemli bir yere sahip. Bununla birlikte organize edilmemiş bir içerik yığınına sahipseniz bunun pek de faydasını göremezsiniz.

Bir içerik denetimi, mevcut içeriğinizi ve içeriğinizin web sitenizdeki tüm ilişkilerini değerlendirme işlemidir. Bu süreç uzun ve sıkıcı olsa da, online içerik yapısının resmi bir inceleme sahip devam eden başarısı için çok önemlidir.

İşletmeniz kapsamlı bir içerik denetimi yaptığında, tüm içeriğinizi bütüncül bir şekilde görmüş olursunuz. Çoğu zaman, farklı içerik parçalarını kaybetmek kolaydır ve bir içerik denetimi, genel çevrimiçi varlığınızla ilgili şu sorulara yanıt bulmanıza yardımcı olur:

  • Meta Açıklaması, vb. gibi web sitenizin teknik SEO bileşenlerini geliştirebilir misiniz?
  • Mevcut içeriğinizle SEO’nuza zarar verici teknik sorunlar var mı?
  • wp_betawpposts yazılarınız reklam ve kazanç sayfalarınızı destekliyor mu?
  • Ana reklam sayfalarınızla bağlantısını arttırmanız mı gerekiyor?
  • İçerik denetimleri, işletme web sitenizi yönetmenize ve içeriğinizi yönetmenize yardımcı olması için çok kullanışlı araçlardır.

Aşağıda, bir içerik denetimi tamamlamak için atmanız gereken adımları inceleyeceğiz; böylece okuyucularınız için daha iyi içerik oluşturabilir, içeriğiniz üzerinde geniş bir fikir birliğine varabilirsiniz ve işletmenizin uzun vadeli başarısı için daha güçlü bir çevrimiçi varlık oluşturabilirsiniz.

Web Sitesi İçerik Denetimi Nedir?

Web sitenizin boyutuna bağlı olarak, kapsamlı bir incelemenin günler hatta haftalar alması beklenebilir. Bu çok zaman alabilir gibi görünse de, optimize edilmişse web sitenizin içeriğini ve müşterilerinizin seveceği müthiş içeriği yaratmanız konusunda bir anlayışa sahip olmanız hayati önem taşımaktadır.

Sadece bir “içerik denetimi” yapmak için içerik denetimi yaparak zamanınızı boşa harcamak istemiyorsunuz.

Bir içerik denetimi gerçekleştirmek için bazı hedefler şunları içerebilir:

  1. Organik SEO listelerini iyileştirmenin belirli yollarını belirleyin.
  2. Kitlenizin en çok ilgilendiği içeriği belirleyin.
  3. Eksik Meta Başlıklar ve Meta Açıklamaları bulunan sayfaları keşfedin.
  4. Reklam sayfalarınızın doğru bir şekilde bağlandığından emin olun.
  5. Gelecekteki içerik parçaları için fikir üretin.

Mevcut Web Sitesi İçeriğini Ölçme

İçerik denetiminin ilk adımı, sitenizdeki tüm içeriğin envanteri almaktır. Bu adımda size yardımcı olacak birkaç araç var. Araçlar harika, ancak kullanımı kolay bir tarayıcı arıyorsanız, Web Paletli Aracı’nı ve Google Site Haritası Oluşturucu’yu  Webmasterworld.com’dan edinebilirsiniz.

Bu araç, sitenizi taramak ve içeriğinizi bütüncül bir şekilde görüntülemek için mükemmel bir yoldur. İşlem web sitenizin boyutuna bağlı olarak yaklaşık 20 dakika sürecektir. Araçlar sitenizi taradıktan sonra bilgilerinizi Excel’e aktarmanız ve kullandığım en önemli bilgiler şöyledir:

  • Dahili Sayfa URL’si: Bu, sitenizde taranan her sayfanın URL’si. Web sitenizin hiyerarşisini anlamak için bu bilgiyi kullanabilirsiniz. Sayfalarınız bağlantılarınızın birincil odak noktası olmalıdır, bu nedenle mimarinin uygun şekilde kurulduğundan emin olun.
  • Durum: Sayfalarınızın sunucu durumu. Bunların SEO çabalarınıza zarar verebileceğinden 404 durumunu kontrol edin. Herhangi bir 404 durum bulursanız, bu sayfaları yönlendirdiğinizden emin olun.
  • Bağlı Olan İç Sayfalar: Bu bilgilerin çoğunun, sayfalarınıza işaret ettiğinden emin olmanız için kullanabilirsiniz. Bu para kazanma sayfaları, bu sayfalardaki insanları dönüşümlere yönlendirmek istediğiniz için en fazla bağlantıyı almalıdır.
  • Başlık Sayfası Etiketi: Başlık Etiketinizin her sayfayı doğru bir şekilde temsil ettiğini kontrol edin.
  • Meta Açıklama: Teknik SEO için hayati önemi yokken Meta Açıklamaları, arama motorlarındaki her sayfayı tanımlamak için hazırlanmalıdır.

Bu aşamadaki birincil amaç, web sitenizin içeriğinin genel bütünlüğünü sağlamaktır, yani hiçbir 404 sunucu durumu olmadığından ve sayfalarınızın Meta Başlıklar ve Meta Açıklamaları tamamladığından emin olun.

Sayfalarınız İçin Anahtar Kelimeyi Bilin

Bir sonraki adım, sayfalarınızın her biri için ana anahtar kelimeleri tanımlamaktır. Genellikle, bu bilgiyi, SEObook.com tarafından ücretsiz bir Anahtar Kelime  Yoğunluğu aracı kullanarak e-tabloda yeni bir sütun olarak ekleyebilirsiniz. Web sitenizdeki her sayfanın belirli bir anahtar kelime grubu için optimize edilmesi teknik bir SEO perspektifinden hayati önem taşır. Bu yaklaşım, anahtar kelimelerinizin aralığını ve arama motorlarındaki sıralamalarını iyileştirmenize yardımcı olacaktır.

Mükemmel bir dünyada, her bir sayfa ve wp_betawpposts yazısı için anahtar kelimeler içeren bir Excel elektronik tablosunu saklı tutarsınız. Bu e-tablo, wp_betawpposts yayınlarınızın bir dizi anahtar kelimeyi kapsamasını sağlar. Sonuç olarak, içerik belirli konulara, anahtar kelimelere ve temalara odaklandığından işletmeniz daha büyük başarılar ve daha yüksek sıralamalar bulacak ve her birini takip edebileceksiniz.

Bununla birlikte, zaman çok değerlidir ve içeriği oluştururken sayfayı bazen güncellemeyi unutursunuz. Bu ücretsiz araç, ana sayfanızın güncellenmesini unutmanız durumunda, wp_betawpposts yayınlarınızın ve sayfaların sıralandığı anahtar kelimeleri geri döndürüp bulmak için harika bir yoldur.

Anahtar Kelime Optimize Edilmiş Görüntü Alt-Etiketler

Gövde metni anahtar kelimeleriyle birlikte,  sayfalarındaki ve açılış sayfalarındaki resimlerimin optimize edildiğini her zaman kontrol ederim. Bunu her sayfayı düzenleyerek yapabilirsiniz, ancak bunun için aynı SEObook.com aracını da kullanabilirsiniz.

Google Analitik’te İlgili İçerik Olduğunu İnceleme

Son olarak, sayfa içeriğinizin ve harekete geçirici mesaj kalitesine bakmak için Google Analitik’e bakmanın zamanı geldi. Google Analitik, şunları içeren hayati bilgiler sağlar:

  1. Sayfa Ziyaretleri
  2. Çıkma Oranı
  3. Sayfadaki Ortalama Süre

Sahip olduğunuz tüm bilgiler arasında, okuyucularınızın içeriğinizle nasıl etkileşim kurduğunu anlamak istiyorsanız, yukarıdaki istatistikler başlamak için mükemmel bir yerdir. Bu bilgi, yalnızca hangi bilgilerin en popüler olduğunu göstermekle kalmaz, aynı zamanda alaka düzeyini (Sayfa Etkinliği) gösterebilir ve hemen çıkma oranını azaltabilirsiniz.

İçeriğinizin kalitesine baktığınızda hatırlamanız gereken bir şey, tüm istatistiklerin işletmeniz için aynı olmadığıdır. İyi bir Hemen Çıkma Oranı genellikle <% 40 olan herhangi bir şeydir, ancak ürettiğiniz içeriğin türüne bağlı olarak Farklı Hemen Çıkma Oranları görürsünüz.

İçeriğinizin kalitesini değerlendirirken neyin iyi olduğuna ve neyin kötü olduğuna bağlı kalmayın, ancak kitleniz ve içeriğiniz hakkında düşününce bunu göz önünde bulundurun.

İşletmeniz İçin İçerik Denetiminizi Kullanma

Web sitenizin mimarisini, içeriğinizin optimizasyonunu ve kitlenizin içeriğinizle nasıl etkileşim kurduğunu anladıktan sonra web sitenizi müşterilerinizin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirebilirsiniz. Mevcut içerikleri dikkatli bir şekilde envanter edin ve verilerin her bir öğe için değerlendirilmesi, bilinçli kararlar almanıza ve büyümeye devam ederseniz içeriğinizi geliştirmenize yardımcı olabilir .

Medanis Bilişim AŞ 13 yılı aşkın tecrübesi ve yeni teknolojileri takip eden profesyonel ekibiyle size yardımcı olabilir. Unutmayın firmamız web tasarım, web yazılım, mobil uygulama, SEO ve Google AdWords, sosyal medya reklamları, dijital pazarlama konularında profesyonel bir ekibe sahip. Bizimle iş yaptığınızda bu konularda uzman bir ekibi kiralamış olacaksınız.
444 5 698 numaralı telefondan bize hemen ulaşabilirsiniz. 

Web Sitesi İçerik Denetimi Nedir? yazımıza yorum bırakabilirsiniz.

About Author

Medanis Destek