SSL Sertifikası Nedir?
Google bundan 3 yıl önce herkesin HTTPS’ye geçmesi gerektiğini söylediği bir açıklama yapmıştı. Bunun üzerine web sitesi sahipleri HTTPS’ye geçmek zorunda kaldı. Bunu yapmak zorunda kaldılar çünkü HTTPS sıralama faktörü olarak kullanılacaktı yani HTTPS’ye geçmeyenler sıralamada gerilere gidecekti. Şu bir gerçek ki 3 sene olmasına rağmen birçok kişinin web sitesi hala HTTPS’ye geçmedi. Bunun birçok faktörü var ve insanlar şimdi de SSL Sertifikası Nedir? sorusunu merak ediyor.
HTTPS’ye geçmedikleri için onları suçladığımızı söyleyemeyiz. HTTPS ve SSL hakkında yanlış bilgi ve yarım gerçekler var:
- Pahalı
- Aslında sıralamalarınıza zarar verebilir
- Uygulamak zor
- Gereksiz
2014 yılında olsaydık sadece ihtiyacı olanların SSL sertifikası alması gerektiğini söylerdik o da e-ticaret işiyle uğraşıyorsanız. Hemen hemen herkes bunu alabilir veya istediği zaman kullanmayı bırakabilir. Küçük sıralamadaki fark – eğer varsa – hiç zaman, sorun ya da maliyete değmezdi. Ancak 2017 yılında SSL Sertifikası Nedir? sorusu daha da önem kazandı.
2017 yılının sonlarına geldiğimize göre, cevap kesinlikle değişti. Yeni cevap: Herkesin HTTPS’ye geçmesi gerekiyor. Bir web siteniz varsa ve satış yapmak, satış yapmak veya insanlara işletmeniz hakkında bilgi vermek istiyorsanız SSL Sertifikası Nedir? sorusunu sormalı ve SSL sertifikası almalısınız.
HTTPS ve SSL Sertifikası Nedir?
Kısaltmalar sizi delirtiyorsa, kullanışlı bir açıklama var SSL Sertifikası Nedir?:
HTTPS – Güvenli Köprü Metni Aktarım Protokolü Bunun anlamı sizin için: İletişim, web sitenize gönderilen ve bu sitenizden gönderilen veriler güvenli bir şekilde şifrelenmektedir.
SSL – Güvenli Yuva Katmanı. Sizin için anlamı: Web sitenizi HTTPS yapmak için kullanılan standart teknoloji.
Diğer bir deyişle, web sitenizdeki verileri şifrelemek ve Google’ın önerileri doğrultusunda isterseniz bir SSL sertifikası satın almanız gerekir. Ancak Google’ı mutlu etmekten çok daha fazlası var.
HER İŞLETMENİN NEDEN SSL SERTİFİKASINA İHTİYACI VAR?
Web sitenizde bir şeyler satıyorsanız, bunu tartışmaya gerek bile yok. SSL sertifikası isteğe bağlı değildir. Çoğu ödeme ağ geçidi bir SSL olmadan bile düzgün çalışmadığından, e-ticaret alanındaki kişileri bir tane almak için onları ikna etmemize gerek yok bunu yapmak zorundalar.
Birçok işletmenin, bir web sitesine ihtiyaç duymadıklarını söylediği günleri hatırlayın? Ve sonra hepsi mobil cihazlara uygun bir web sitesine ihtiyaç duymadıklarını söylediler? Her şeyden önce herhangi bir işe yarayacak herhangi bir işyerinin artık bir web sitesi var ve mobil dostu olmayan kullanıcılar çok geride kalıyor. Aynı şey çok yakında HTTPS ile gerçekleşecek. Buna sahip olmayan web siteleri rekabetin gerisinde kalacak. Arama motorları, kullanıcılar ve hatta tarayıcılar yakında güvenli web sitelerini destekleyecek. SSL Sertifikası Nedir? Her şey güvenlik ve güven demektir. Müşteriler size güvenmiyorsa sizden satın almayacak ve kullanıcılarınızın size güvenebilmesi için web sitenizin güvencesi olmalı.
ARAMA MOTORLARI İÇİN YAP
Google, HTTPS’yi zorlamaktan vazgeçmeyecektir. İlk duyuru 2014’te yapıldığından beri Google, HTTPS’yi daha da zorlu hale getirdi. Şimdi meşru bir sıralama faktörü (yüzlerce olsa da). Başlangıçta sadece diğer şeylerin eşit olması durumunda kullanılıyordu, şu anda SSL’in daha çok şey ifade ettiği düşünülüyor. Şöyle düşünün “izmir emlak” yazdığınızda ilk çıkan 7 sitenin HTTPS sahibi olduğunu görüyoruz. 8. site HTTPS değil eğer bu site SSL sertifikası alırsa belki önündeki 7 siteyi sadece bir sertifika alarak geçebilir.
Bu şirket yedinci sırada bir SSL sertifikası ile yer değiştirebilir mi? Bu kesinlikle bir ihtimal ve SEO çabalarında kesinlikle mantıklı bir adım.
Tabi ki, sizi arama sonuçlarında taşımak için garantili bir çalışma değil. Ancak SEO için en iyi uygulama. Daha önemlisi, müşterileriniz için en iyi uygulamadır. SEO’da hiçbir çalışmanın garantisi yoktur.
KULLANICILARINIZ İÇİN YAPIN
Aramalar için işler yapmak güzel, ancak arama motorları faturaları ödemenize yardımcı değil. Müşterileriniz yapıyor. Yaptığınız her şey sonuçta müşterilerinizin yararına olmalıdır. HTTPS müşterilerinize nasıl yardımcı olur? Onlara web sitenizin güvenli olduğunu ve web sitesinde sizinle paylaştığı bilgilerin güvenli olacağını söyler.
Başka bir deyişle, bir SSL sertifikasına sahip olmak güveni oluşturur. Günün şaşırtıcı olmayan gerçeği: müşterileriniz size güvenince, sizden satın almak veya hizmetlerinizi kullanmak çok daha muhtemeldir.
TARAYICILAR İÇİN YAP
Dünyadaki en popüler tarayıcı olan Chrome, müşterilerinize siteniz ne zaman HTTPS’i gönderdiğini ya da yalnızca eski bir HTTP olduğunu söyler. Şimdilik “uyarı” nın oldukça zararsız olduğu için bu kadar çok şey ifade etmiyor. Ancak Chrome, bu sene korkunç bir mesajla bir web sitesi HTTPS kullanmadığında tüm kullanıcıları uyarmaya başladı.
Doğru. Web siteniz HTTPS değilse, Chrome sitenizin güvenli olmadığını gerçeğe derhal arayacaktır. SSL Sertifikası Nedir? Web sitenizin ziyaretçilerinin yarısından fazlası bu mesajı görecek. Bunun müşterileriniz üzerinde ne gibi bir etki bırakacağını düşünüyorsunuz?
GERÇEKTEN SSL SERTİFİKASINA NE ZAMAN İHTIYACINIZ VAR?
İşletme web siteniz için gerçekten bir SSL’ye ihtiyacınız olup olmadığından şüphe ediyorsanız, web sitenizin müşterilerin bunlardan herhangi birini yapmasına izin verip vermediğini düşünün: SSL Sertifikası Nedir?
- Bir alışveriş yapın veya kredi kartı bilgilerini gönderin
- Hesap oluştur
- Bir iletişim formu gönderme
- Haber bültenine kaydolun
- Web sitenizden bir şeyler arayın
Bunların hepsi veri gönderme yöntemleridir. SSL Sertifikası Nedir? Müşteriniz bu şeyleri yapabilirse, bir SSL sertifikanız olmalıdır. Web siteniz bu şeyleri yapmazsa, web siteniz tam olarak ne yapar? Yani her işletme web sitesinin mutlaka SSL Sertifikası Nedir? sorusunu sorması ve bir SSL sertifikası olması gerekir.
SSL UCUZDUR
SSL Sertifikası Nedir? SSL sertifikası almak için mega bir şirket olmanız gerekmez. Bu, herhangi bir meşru iş için küçük bir yatırımdır. SSL Sertifikası Nedir? Bir SSL’yi düzgün bir şekilde uygulamanız ve muhafaza etmeniz, yılda 300-400 TL civarı bir maliyete mal olacak. Çoğu işletme için, bir satıştan sonra kendisi için ödeme yapar. Chrome, web sitenizi güvensiz olarak işaretlediğinde kaç satış kaybedeceğiniz göz önüne alındığında, bu ödemek çok düşük bir fiyattır.
SSL Sertifikası Nedir? sorusunu cevaplamaya devam edelim.
DEĞİŞTİRDİĞİMDE SIRALAMAYI KAYBEDECEK MİYİM?
SSL’ye geçiş yapan şirketler hakkında bazı dehşet hikayeleri duymuş olabilirsiniz ve Google arama sonuçlarının 500’üncü sayfasına düşüyorsunuzdur. Bunun basit bir açıklaması var: geçiş yaptıklarında korkunç bir yanlış yaptıklarını. Soruna neden olan anahtar kendisi değildi. Unutmayın, HTTPS sıralamalarda size bir artış sağlar. Düzgün bir şekilde uygulanmış bir SSL sertifikası arama sıralamalarınıza zarar veremez. Bu yüzden profesyonel bir ajansla çalışmanız en iyisi olacaktır.
Görebileceğiniz gibi, şu anda ziyaret ettiğiniz site bir SSL kullanıyor. Biz bir e-ticaret sitesi değiliz. Peki neden geçiş yaptık? SSL Sertifikası Nedir? Bir web tasarımı ve pazarlama şirketi olarak, en iyi uygulamayı izlemek önemli. Yaptığımızda performans düşüşü fark ettik mi? Hayır! Sıralamalarımız aynı kaldı veya bazı anahtar kelimelerde yükseldi. Trafik artmaya devam ediyor. Avantajlarımız devam ediyor. SSL Sertifikası Nedir? HTTPS’nin bize yardımcı olduğunu kesin olarak söyleyemesek de, elimizde bulunmadığımızdan çok daha iyi bir konumda olduğumuzu kesin olarak söyleyebiliriz.
SSL’yi daha önce yapmışsanız uygulamak oldukça kolaydır. Çoğu işletme sahibi bunu uygulamamış olabilir. SSL Sertifikası Nedir? Geçici bir değişiklik yapmaya çalışmak yerine yalnızca bir şey yaptığınız için web sitenizi sıkıştırdığınızı bulmak için harcamak yerine, profesyonel bir web geliştirme ve barındırma sağlayıcı ile iletişime geçmek daha iyi olurdu . Arama sonuçlarındaki performansınıza veya başka herhangi bir yere kısa veya uzun vadeli olumsuz etkiler bırakmadan sizi hızlı bir şekilde HTTPS üzerinden çalıştırırlar. SSL Sertifikası Nedir? sorusuna daha ayrıntılı cevap arıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Sizin için SSL kimin uyguladığı önemli değil, şimdi geçiş zamanı geldi. Web sitenizi daha güvenli hale getirmeye ve kullanıcılarınız için daha iyi bir deneyim kazanmaya hazırsanız, bugün bize ulaşın.
SSL Sertifikası Nedir? yazımıza yorum bırakabilirsiniz.