PHP Nedir?
PHP Nedir?
PHP: Hypertext Preprocessor açılımına sahip olan PHP web siteleri ve web uygulamaları geliştirmek için oluşturulmuş web tabanlı çalışan bir programlama dilidir.
PHP Nedir? sorusunun kısaca cevabı sanal yöreler üzerinde geliştirme için tasarlanmış HTML içine gömülebilen bir betik dilidir.
PHP Nedir? HTML kodu ile bir işlem yapmak istediğinizde uzun uzun bazı kodları yazmanız gerekir. PHP kullanarak HTML kodunun içine yazarsanız bu işlemi daha az kod yazarak yapmış olursunuz. PHP JavaScriptten farklı olarak sunucu tarafında çalışır. Bir kullanıcı web sitenize girdiğinde kodu değil sonucu görecektir ve müdahale edemeyeceklerdir.
PHP kullanımı çok kolay ve anlaşılması daha rahattır. Kısa zamanda PHP öğrenerek kendinizi geliştirebilirsiniz. PHP hem işe yeni başlayanlar hem de işi profesyonelce yapanlar için değişik özellikler barındırır. PHP ile programlamaya başlayabilir ve birkaç saat içersinde basit programlar yazmaya başlayabilirsiniz.
PHP Nedir? ve Kim yapmıştır? Php 1995 yılında Kanadalı yazılımcı Rasmus Lerdorf tarafından icat edildi. Php’yi herkesin kullanabilmesi için geliştirilmeye ve açık kaynak kodlu olarak piyasaya sürdü.
Php kullanarak wp_betawpposts sitesinden, e-ticaret, arama motoru, Facebook gibi sistemleri yapabilirsiniz. Php Kullanılarak Yapılan Sistemler: Google , Facebook, Twitter, WordPress wp_betawpposts Sistemi, instagram, Joomla wp_betawpposts Sistemi…
PHP üç alanda kullanılır: Sunucu-taraflı programlama, Komut satırı uygulamaları, Masaüstü uygulamalarının yazımı.
PHP bütün büyük işletim sistemlerinde, Linux, birçok Unix türevi (HP-UX, Solaris, OpenBSD vb.), Microsoft Windows, Mac OS X, RISC OS gibi birçok platformda çalışabilir.
PHP Nedir? ve Avantajları Nelerdir?
- PHP ücretsiz bir kodlama aracı olduğu için sıkça tercih edilir.
- Açık kaynak kodlu olduğu için sürekli gelişir.
- Mysql, mssql, oracle gibi birçok veritabanı ile çalışabilir.
- Linux tabanlı olmasına rağmen çoğu işletim sisteminde çalışabilir.
- Hızlıca öğrenilebilir.
- Çoğu kişi tarafından kullanıldığı için bir sorun olduğunda Google’dan rahatlıkla cevabını bulabilirsiniz.
- Bittikten sonra bir FTP ve hosting’le sitenizi yayına alabilirsiniz.