Logo

Responsive Web Tasarım


paylaş
Responsive Web Tasarım

Responsive Web Tasarım mobil cihazlarda sorunsuz çalışan yani mobil uyumlu web siteleridir. Responsive Web Tasarım günümüzde bir gerekliliktir. Akıllı telefon kullanım oranlarına baktığımızda neden bir gereklilik olduğunu anlarız. Ülkemizin yaklaşık %55'i cep telefonundan internete girmekte. Yani internet kullanıcılarının yarısı mobil internet kullanmakta. 18-34 yaş arası gençlerde ise bu oran %93'lerde bu yüzden web sitesi yaptırırken Responsive Web Tasarım yaptırmanız en mantıklısı olacaktır.

Responsive Web Tasarım optimum görüntüleme deneyimi yaratan bir web tasarım şeklidir. Kullanıcı hangi cihazı kullanıyorsa ekran çözünürlüğü otomatik olarak o cihaz için ayarlanır. Böylece kullanıcı Responsive Web Tasarım sayesinde web sitesine cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi çeşitli araçlardan bağlanabilir.

Responsive Web Tasarım ayrı bir mobil site yaratmaktan daha karlı olduğu için maliyetleri azaltan bir sistem. Google Responsive Web Tasarım çalışmasının mobil kullanıcıları etkileyen en iyi sistem olduğunu düşünüyor. Google'ın sevdiği şeyleri bizim de sevmemiz lazım çünkü kullanıcıların çoğu Google arama motorunu kullanıyor. Responsive Web Tasarım sitesinde tek bir URL kullanılır bu yüzden Google daha kolay içerik dizini oluşturabilir.

Responsive Web Tasarım özellikle geniş içeriğe sahip web siteleri tarafından tercih edilmelidir. Örneğin bir haber sitesinin Responsive tasarım ile yapılmış olması daha iyi olacaktır.

Responsive tasarım ile yapılmış bir siteye sahipseniz Facebook, Twitter, İnstagram gibi sosyal sitelerden tek URL üzerinden bağlantı paylaşabilirsiniz.

Responsive tasarım sayesinde web sitenize giren kişiler sitenizde rahatlıkla dolaşabilir. Ancak web siteniz mobil uyumlu değilse bir kullanıcı telefonunuzdan web sitenize girecek uyumlu olmadığını görünce sitenizden hemen çıkacaktır. Bu prestij ve marka algısı için iyi bir şey değildir. Google böyle durumlarda web sitesinde kullanıcılara, konuya ilişkin içerik sunulmadığını söyler ve sıralamalarda düşüş yaşanır.

Şimdi, Responsive Web Tasarım avantajları:

1) Daha fazla kitleye ulaşın

Cep telefonlarını ve tabletlerini tüm çevrimiçi etkinlikleri (sosyal paylaşım, alışveriş, araştırma, google'da arama vb.) Için kullanan insan sayısındaki dramatik artışın geçen yılın başından (2013) başından beri ortaya çıkan bir çok çalışma var.

Bu çalışmaların ikisi Google tarafından çok ilginç bulgularla yayınlanır; en önemlileri aşağıda belirtilmiştir ve bu özel enformasyonda özetlenmiştir :

  • Akıllı telefonlarda görünmek yerel işletmeler için kritik öneme sahiptir. Akıllı telefon kullanıcılarının % 94'ü telefonlarıyla yerel bilgiler arıyor ve % 84'ü sonuç olarak satın alma veya işle iletişim kurma gibi harekete geçiyor.
  • Kullanıcıların % 77'si cihazlarında bir ürün veya hizmet araştırmış ve akıllı telefon kullanıcılarının % 46'sı kendi telefonlarında bir satın alma gerçekleştirmiştir.
  • İnsanların % 67'si tek bir cihazla alışverişe başlıyor ve bir başka cihaza devam ediyor
  • Sıralı alışveriş fırsatlarının % 65'i akıllı telefon ile başlatılıyor
  • İnsanlardan % 34'ü, bilgi ararken en yakın ekrana dönüyor.

Bu işletmeler için ne anlama geliyor? Kullanıcılarınızı veya potansiyel müşterilerinize, istedikleri cihazla ilgili iyi bir deneyim sunmazsanız, ziyaretçileri veya müşterileri kaybedebilirsiniz. Öte yandan, çeşitli cihazlarda sahip oldukları deneyimlerin iyi olduğundan emin olursanız, onları ziyaretçileri olarak tutmaya ve daha sonra onları müşterilere dönüştürme ihtimaliniz yüksektir.

2) Müşterileriniz zaten mobil, onlarla iletişime geçin

Muhtemelen, analizinizi kontrol ederseniz, muhtemelen ziyaretçilerin % 10 -% 30'unun mobil / tabletlerden geldiğini ve kullanıcı dostu bir sürüm sunmadığınızı fark ederseniz, müşterileri kaybedersiniz.

Böylece, tepki vermenin ek avantajı, müşterilerinizle temasa geçmenizi ve olabilecek her fırsatta onlarla etkileşimde bulunmanızı sağlayacak olmasıdır.

3) Bakım yapmak için bir web siteniz ve bir grup kodunuz var

Yukarıda belirtildiği gibi, mobil uyumlu bir sürümle karşılaştırıldığında Responsive Web Tasarım olması güzelliği, masaüstü sürümüne sunduğunuz herhangi bir değişiklik veya yeni işlevselliği otomatik olarak kullanılabilir olması için web siteniz için yalnızca bir grup kümesini ve bir grup kümeyi korumanıza ihtiyaç duymanızdır. Ayrıca cep telefonunda da.

4) Duyarlı tasarımdan SEO faydaları

Responsive Web Tasarım ve SEO hakkında SEO endüstrisinde uzun bir tartışma yapılmıştır. Bazı insanlar söylüyorlar SEO için iyi , diğerleri inanmak duyarlı web sitesi Google'ın duyarlı web sitesine sahip olduğunu söyleyerek iken tüm işletmeler için en iyi çözüm olmadığını önerilen konfigürasyon akıllı telefon optimize edilmiş web siteleri oluşturmak için.

Responsive Web Tasarım SEO için iyidir, çünkü:

  • Yinelenen içerik sorunlarına girme riski olmayan yalnızca bir kez yayınlanmış içeriğiniz var.
  • Masaüstü sürümünüz için SEO'ya koyduğunuz her çaba mobil cihazlar için de 'otomatik' uygulanabilir.
  • Mobil kullanıcılarınıza optimize edilmiş bir sürüm sunuyorsunuz, bu nedenle mobil aramada daha yüksek bir sıraya sahip olabilirsiniz.
  • Google tarafından önerilir - Bu, diğerlerinin üzerinde bu yöntemi tercih ettikleri anlamına gelmese de, duyarlı bir web sitesinin olması en iyi uygulamadır.

5) Reklamlardaki dönüşümleri ve kazançları artırın

Mobil cihazlara uyumlu bir sürümden yanıt veren bir web sitesine giderek, dönüşümlerinizi veya reklamlardan elde edilen kazançlarınızı artırabilirsiniz.

AdSense web sitesini duyarlı tasarıma geçirmek, mobil uyumlu sürümlere kıyasla AdSense kazançlarında % 20-30 artış sağlamıştır.


6) Yarışmanın önüne geçin

Responsive Web Tasarım sektör standardı haline geliyor, böylece senkronize ederek rakiplerinize bir adım daha yaklaşıyorsunuz (veya duyarlı bir tasarım izlemedikleri takdirde ileride).

 
Medanis Bilişim AŞ 13 yılı aşkın tecrübesi ve yeni teknolojileri takip eden profesyonel ekibiyle size yardımcı olabilir. Unutmayın firmamız web tasarım, Responsive Web Tasarım, web yazılım, mobil uygulama, SEO ve Google AdWords, dijital pazarlama konularında profesyonel bir ekibe sahip. Bizimle iş yaptığınızda bu konularda uzman bir ekibi kiralamış olacaksınız.
 
 
Responsive Web Tasarım yazımıza yorum bırakabilirsiniz.
Etiketler: mobil uyumlu site responsive ne demek responsive web tasarım

paylaş

İlgili Yazılar



Yorumlar