Logo

E-ticaret Başarı Hikayeleri


paylaş
E-ticaret Başarı Hikayeleri

E-ticarete başlamayı düşünüyorsanız ya da zaten başlamışsanız size fikir vermesi açısından bazı E-ticaret Başarı Hikayeleri okumanızı tavsiye ederim. Özellikle sermayesi olmayan veya kısıtlı sermayesi olan kişileri motive edecek hikayeleri okumanız size farklı yöntemler gösterebilir. E-ticarete başlamadan önce insanlar bir web sitesi kurduklarını ve kurar kurmaz peynir ekmek gibi ürünlerini sattıklarını ve bir yatırımcının gelip büyük miktar paraya web sitelerini satın aldığı hayalini kurarlar. E-ticaret Başarı Hikayeleri ancak henüz ne satacaklarını bile bilmiyorlardır ve "Ya başarısız olursam." düşüncesi sizin işe başlamanızı engelleyebilir.

Gittigidiyor sitesinin kurucularından Burak Divançlıoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mimarlık okuduğu yılarda Serkan Borançılı ile tanıştı. Tolga ise ODTÜ’de Makina Mühendisliği eğitimi aldı. Bu üç kişi okul bitince kendi alanlarında çalışmaya başladı. Amerika'daki e-ticaret sitelerini incelerken Ebay ilgilerini çekti ve araştırmaya başladılar. 2001 yılında sanal açık arttırma sitesi olan gittigidiyor'u kurdular. Son yıllarda gittigidiyor'da açık arttırma ürünleri satılmasa da ilk yıllarda açık arttırma çok ilgi çeken bir yöntem olmuştu. E-ticaret Başarı Hikayeleri içinde ilklerden birisi gittigidiyor'dur. O dönemde hepsiburada ve gittigidiyor dışında güvenilir e-ticaret sitesi bulmak zordu. Ben de o yıllarda ilk e-alışverişimi gittigidiyor sitesinden yapmıştım. Sıfır risk sistemi sayesinde kredi kartı bilgilerinizi güvenle girebiliyordunuz. Kredi kartımı bile sırf internetten alışveriş yapabilmek için almıştım. Bu açığı fark eden arkadaşlar, sıfır risk yöntemini ilk kez ülkemize getirerek insanların güvenle e-ticarette alışveriş yapmasını sağladılar.  Asıl kazançlarını ‘Gittigidiyor.com’u, 2011 Yılında ABD’li esin kaynakları EBay 217,5 Milyon dolar gibi rekor bir paraya satın aldığında sağladılar.

E-ticaret Başarı Hikayeleri anlatırken yemeksepeti.com'u anlatmadan geçemeyiz. 2000 yılında kurulan yemeksepeti firması 40 metrekarelik bir ofiste iş hayatına başladı. Daha sonra 80 metrekarelik bir ofise taşınan firma 4 yıl bu ofiste çalışmalarına devam etti. İlk zamanlarda 40-45 sipariş alan yemeksepeti 4-5 yıl içinde günde 10 bin sipariş almaya başlamıştı. 2010 yılında 25 ile genişleyerek günde 25 binden fazla sipariş almaya başladılar. Aynı sene Rusya'da faaliyete geçen yemeksepeti 2012 yılında Rusya çalışmasını sonlandırdı. 2015 yılında Delivery Hero, YemekSepeti’ni 589 milyon dolara satın aldı.

E-ticaret Başarı Hikayeleri sizlere yeni ufuklar açabilir. E-ticaret Başarı Hikayeleri sizlere farklı uygulamarda bulunmak için yeni fikirler verebilir.

Medanis Bilişim AŞ 13 yılı aşkın tecrübesi ve yeni teknolojileri takip eden profesyonel ekibiyle size yardımcı olabilir. Unutmayın firmamız web tasarım, web yazılım, mobil uygulama, SEO ve Google AdWords, dijital pazarlama konularında profesyonel bir ekibe sahip. Bizimle iş yaptığınızda bu konularda uzman bir ekibi kiralamış olacaksınız.

444 5 698 numaralı telefondan bize hemen ulaşabilirsiniz. 

E-ticaret Başarı Hikayeleri yazımıza yorum bırakabilirsiniz.



Etiketler: eticaret başarı hikayeleri e-ticaret başarı öyküleri e-ticaret başarı hikayeleri

paylaş

İlgili Yazılar



Yorumlar