E-ticaret Banka İşlemleri
E-ticarete başlayacaksınız resmi olarak yapmanız gereken bazı işlemler var. Web sitenizin alan adını aldıktan sonra eğer evinizi ofis olarak kullanacaksanız ev adresiniz, ofisiniz varsa ofis adresinizle birlikte vergi dairesine giderek başvuruda bulunmanız gerek. E-ticaret sitesi üzerinden yasal olan her şeyi satabilirsiniz yeter ki her şeyi yasal kurallara göre yapın. Siz de kazanın devletimiz de kazansın. Fatura kesmek zorunda olduğunuz için vergi dairesi işlemlerinizi mutlaka yaptırın. E-ticaret Banka İşlemleri bu aşamadan sonra başlar. Web siteniz tamamen hazır olmalı, vergi dairesine gidilmeli daha sonra bankaya sanal pos için başvuruda bulunmalı. E-ticaret Banka İşlemleri başlamadan web siteniz olmalı ve ürünler yerleştirilmeli çünkü banka görevlisi sizden web sitenizi ve ürünlerinizi göstermenizi isteyecektir.
E-ticaret Banka İşlemleri banka onayını aldığınız takdirde bir şifre ve kullanıcı adı size tahsis edilir. Web sitenize ödeme sayfası, kredi kartı seçenekleri olan sayfadan müşterileriniz kredi kartlarıyla ödeme yaparlar. Point of sale- ödeme noktası (POS) cihazlarının İnternet’e uyarlanmış şekline VPOS yani sanal pos denir. Web siteleri üzerinden alışveriş yaparken direkt ödeme hizmeti sağlayan bu sistem sayesinde e-ticaret büyük gelişim göstermiştir. Bazı firmalar eksik evrak veya bankalardan onay alamadıkları için kiralık sanal pos kullanmakta. Bununla ilgili kesin bir yasa olmasa da müşteri kredi kartını sizinle paylaşmaktadır siz bunu kiraladığınız posla üçüncü kişilerle paylaştığınız için yasal sorunlar ortaya çıkabilir. Kredi kartı ekstresinde müşteri farklı bir firmaya ödeme yaptığını görecek ve durum ortaya çıkacaktır. E-ticaret Banka İşlemleri sonucunda aldığınız sanal pos lgili yasalara göre kredi kartı ile satış yapan işletme fatura düzenlemek zorunda olup, ayrıca günümüzde kredi kartı ödemeleri Gelirler Genel Müdürlüğü tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilmektedir. Eğer ilk seferde sanal pos başvurunuz kabul edilmediyse bir süre havale ve kapıda ödeme seçenekleriyle çalışabilirsiniz. Firmanız bir süre çalıştıktan sonra bankaya güven verecek ve rahatlıkla pos cihazı alacaksınız. Sanal Pos kullanılan web sitelerinin ticaret hacminin %30-%40 arttığı gözlenmektedir.
E-ticaret Banka İşlemleri ile günümüzde 3D Secure güvenli ödeme yöntemi ile insanlar rahatlıkla alışveriş yapabilmektedir. 3D sistemi bankalarla firmaların işbirliği sayesinde ortaya çıkan bir güvenlik tedbiridir. 3D Secure sisteminde kredi kartı bilgilerinizi girip ödeme işlemi başladığında bankanın sayfasına yönlenir ve size bir SMS’le gelen şifrenizi girmeniz istenir. Böylece başka birinin kredi kartını kullanarak alışveriş yapması önlenmiş olur. 3D Secure sayesinde mağazanızdan işlem yapan kişinin gerçek bir kişi olduğundan emin olabilirsiniz. Böylece ileride bir sorun oluşması ve itiraz edilmesi gibi ihtimaller en düşük seviyelerdedir.E-ticaret Banka İşlemleri ile sanal posa baktığımızda aslına İnternet üzerinden kredi kartı bilgilerine ulaşmak çok da kolay bir durum değil. Kredi kartı bilgilerinizi günlük hayatta kullandığınız gerçek pos cihazlarından papağan adı verilen yasa dışı aletlerle kopyalayabilirler. Bu kredi kartı bilgileriyle İnternet’e girerek alışveriş yapabilirler. Sanal pos kullanmanın böyle bir dezavantajı var ancak 3D Secure ile cep telefonuna gelen şifre sorulduğu için böyle dolandırıcılıklar en aza indirgenmiş oluyor. E-ticaret Banka İşlemleri yapılırken 3D Secure istemek hem sizin hem müşterilerinizin güvenliği açısından daha iyi olacaktır. E-ticaret Banka İşlemleri sizi korkutmasın bankalar genelde sanal pos isteğine olumlu cevap veriyor ve bir iki günde işlemleriniz halloluyor.
Kredi kartı veya bankamatik kartlarıyla alışveriş yaparken kullanılan POS cihazları e-ticaret için de kullanılabilir. Tek fark bu yönteme VPOS yani sanal ödeme noktası denir. E-ticaret siteleri üzerinden kredi kartları veya banka kartları aracılığı ile direkt taksitli veya taksitsiz alışveriş yapmalarını sağlayan ve ödemenizi banka aracılığı ile hesabınıza aktaran sistemdir.
E-ticaret Banka İşlemleri İçin Sanal POS Güvenli midir?
Fiziki POS cihazlarıyla karşılaştırıldığında sanal POS’lar daha güvenlidir. E-ticaret Banka İşlemleri esnasında tüm işlemler dijital ortamda gerçekleşir. Yapılan veri girişleri 256 bit´lik SSL sertifikası ile korunmaktadır. Bunun yanı sıra 3D secure sistemi de ekstra bir güvenlik önlemidir.
Ödeme yapılacağı zaman bankanın kendi korumalı ekranı gelir ve müşterinin cep telefonuna özel bir şifre gönderilir. Bu şifre ödeme sayfasına girilerek sipariş tamamlanmış olur. 3D secure sisteminin e-ticaret sisteminde işlem sırasında, kart sahibinin sadece banka tarafında istenen bilgileri doğrulaması ile kartın gerçek sahibinin işlem yaptığını kanıtlamaktadır.
E-ticaret Banka İşlemleri için 3D secure ödemenin önemi nedir?
Teknolojinin gelişmesiyle paralel olarak dolandırıcılık yöntemleri de çeşitli yollarda deneniyor. Yasa dışı kopyalama cihazlarıyla bir restoranda bile ödeme yaparken kredi kartınızın kopyalanma riskiyle karşıya karşıya kalırsınız. Bu yasa dışı cihazlar, kredi kartınızın tüm bilgilerini siz fark etmeden mağazada veya fiziki pos cihazı üzerinden kopyalayabilirler.
Ancak 3D Secure sistemiyle ödeme yapılan web sitelerinde kredi kartları büyük koruma altındadır ve hırsızlık olasılığı yok denecek kadar azdır.
E-ticaret Banka İşlemleri : Türkiyede Sanal Pos hizmeti veren kuruluşlar kurumlar
Türkiyede e-ticaret siteniz üzerinden kredi kartı ile alışveriş imkanı sunmak istiyorsanız, ya hizmet veren bankalar üzerinden sanal pos alabilirsiniz veya alternatif ödeme şirketleri üzerinden sanal pos hizmeti alabilirsiniz.
E-ticaret Banka İşlemleri : Türkiyede Sanal Pos hizmeti veren bankalar
Aşağıdaki bankalardan biri veya birkaçına başvuruda bulunarak, sanal pos sürecinizi başlatabilirsiniz. İlgili banka şubesi tarafından gerekli belgeler ve evraklar sizden talep edilecektir.
- Akbank
- Garanti Bankası
- QNB Finansbank
- Yapı Kredi Bankası
- Türkiye İş Bankası
- Denizbank
- Türkiye Finans Katılım Bankası
- Halkbank
- Vakıfbank
- Kuveyttürk
- TEB – Türk Ekonomi Bankası
E-ticaret Banka İşlemleri: Sanal Pos hizmeti veren ödeme kuruluşları
Aşağıdaki alternatif ödeme kuruluşlarından birine başvuruda bulunabilir ve birden fazla banka’nın sanal posuna sahip olabilirsiniz.
- HepsiPay
- PayU
- iPara
- Iyzico
- PayNet
- TürkPOS
E-ticaret Banka İşlemleri : Sanal Pos başvurusunda nelere dikkat etmek gerekir?
Sanal pos başvurunuzu yapmadan önce SSL sertifikanızın kurulumu yapılmış olmalıdır.
Sitenizde ilgili şartlar, sözleşmeler mutlaka yer almalıdır. Bankalar ve ödeme kuruluşları açısından mesafeli satış sözleşmesi, satış ve iade koşulları, garanti ve iptal koşulları başta olmak üzere bulunmasının zorunlu olduğu içeriklerinizin aktif olması gerekmektedir.
Medanis Bilişim AŞ 13 yılı aşkın tecrübesi ve yeni teknolojileri takip eden profesyonel ekibiyle size yardımcı olabilir. Unutmayın firmamız web tasarım, web yazılım, mobil uygulama, SEO ve Google AdWords, dijital pazarlama konularında profesyonel bir ekibe sahip. Bizimle iş yaptığınızda bu konularda uzman bir ekibi kiralamış olacaksınız.
444 5 698 numaralı telefondan bize hemen ulaşabilirsiniz.
E-ticaret Banka İşlemleri yazımıza yorum bırakabilirsiniz.