E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar dediğimizde sayabileceğimiz birçok fark mevcut.
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar söylemek gerekirse e-ticaret belli bir ücret karşılığı web sitesi üzerinden sunulan her türlü hizmete verilen isimdir. E-ticaret uygulama durumlarına göre çeşitli yöntemlere ayrılır. Bunlar B2B, C2C, B2C olarak sınıflandırılmıştır. B2B business to business yani üreticiden üreticiye satış anlamındadır. Üretici kendi ürettiği ye da başka birinden temin ettiği ürünleri web sitesi üzerinden satarak para kazanır. Bu yöntemde bir firma başka bir firmanın ihtiyacı olan hammadde veya parçaları satar. C2C yönteminde tüketiciden tüketiciye pazarlama söz konusudur. Gittigidiyor, n11 gibi siteler bu gruba girer. B2C üreticiden tüketiciye satış yapılan sitelere denir. Firmalar kendi ürettikleri ya da tedarik ettikleri ürünleri satarlar.
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar kapsamında e-ticaretin artı yönlerini şöyle sıralayabiliriz.
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar
- E-ticaretin Olumlu ve Olumsuz Yönleri en önemlisi e-ticaret sayesinde hızlı alım satım yapabilir ve aradığınız ürünleri kısa zamanda bulabilirsiniz.
- 7/24 alışveriş yapabilirsiniz
- Hiçbir sınırlama olmadan tüm Türkiye’ye hatta dünyaya ürün satabilirsiniz.
- Fiziksel bir şirket hazırlamaya gerek kalmadan home office tarzı çalışabilirsiniz.
- Kolay bir şekilde e-ticaret sitesi kurup yeni bir iş alanı oluşturabilirsiniz
- Oturduğunuz yerden bir çok site dolaşarak uygun ürün bulabilirsiniz.
- Küçük bir şehirde yaşıyorsanız her ürünü bulamazsınız ama e-ticaret sayesinde her türlü ürüne ulaşabilirsiniz.
- Bilgisayar ve telefon aracılığı ile alışveriş yapılabilir
- Online pazardaki rekabet bazı ürünlerde indirime gitmeyi ve kampanyalar yapmayı gerektirmiş. Bu alıcı için bir avantajken satıcı için bir dezavantajdır.
- Mağazalarda mekan sınırlaması olduğu için bütün ürünleri mağazaya sığdıramayabiliriz ancak web sitenizde istediğiniz kadar ürünü listeleyebilirsiniz.
- Müzik, film gibi indirilebilir materyalleri gidip almaya gerek kalmadan anında indirip dinleyebilirsiniz.
- E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar klasik ticarette ise bir iş yeriniz olması ve ürünlerinizi bir yerde depolamanız gerekmektedir. Sadece bulunduğunuz çevrede iş yapabilirsiniz. Ancak müşteri ile yüz yüze olduğunuz için iletişim ve satış sonrası sorunlarda daha rahat çözüm bulabilirsiniz. E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar karşılaştırıldığında e-ticaretin daha karlı bir iş alanı olduğu ortaya çıkıyor.
Web endüstrisinde bir pazar, bir e-ticaret web sitesidir. Bununla birlikte, tüm e-ticaret web siteleri pazar alanları değildir. Bu iki farklı model arasındaki en uç farklar neler? E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar :-
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar: Daha az ilk yatırım
E-ticaret web sitesinde, etkinliğinizi hızlandırmak için, ayrıca korumak için, müşterilere geniş bir teklif yaratmak için önceden envanterde büyük miktarda para yatırmak için çoğunlukla ihtiyaç duyulur. Pazar yerleri, satıcılarının stoklarını kendi başlarına işlemesine izin verme avantajını sunar ve bu da ilk yatırımınızı önemli ölçüde azaltabilir. Böylelikle, pazarlar, genellikle, maliyelerini tehlikeye atmadan, onları birden fazla sağlayıcıdan toplayan daha fazla ürünü indeksleyebilecek. E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar ile bir pazar web sitesi başlatma maliyeti, çok daha karmaşık olmasına rağmen, nitelikli bir e-ticaret web sitesi ile kabaca aynıdır.
-
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar : Çok daha büyük bir envanter
Stok ne kadar büyük olursa, bir müşterinin aradıklarını bulma olasılığı da o kadar yüksek olur. Bununla birlikte, daha büyük bir katalog, web sitesinde ilgileniyor olsalar bile ziyaretçilerin dikkat süresi azaldıkça, daha fazla işin sergileneceğini ima eder.
Pareto ilkesi, satışların çoğunluğu için bir azınlık ürün alacağı için Pazaryolarda uygulamak eğilimindedir. E-Ticaret web sitelerinde, satılmakta olan başka şeyleri stoklamanıza engel olacak şekilde stoklarda tutmak fiyatların düşürülmesiyle bir noktada satılmamış ürünlerden kurtulmanız gerekeceği anlamına geliyor. Pazar yerlerinde, satılmayan bir düğmeyi tek bir düğmeyle devre dışı bırakmayı seçebilirsiniz. Asla satın almadıysanız, hiçbir maliyeti yoktur.
-
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar : Ölçeklenebilir bir model
Bir Pazaryeri herhangi bir ürün satın almadığı için, asla satmayacak olan hisse senetlerine sürekli yatırım yapmak zorunda olan geleneksel E-Ticaret web sitelerine kıyasla çok daha az finansal risk alır. Bu şekilde, Pazar alanları ölçek ekonomilerini daha kolay elde eder ve bu nedenle E-ticaret web sitelerinden daha hızlı genişlemelerini sağlar. Trafik çok hızlı büyürse, talebi karşılamak için daha agresif bir şekilde yeni satıcılar aramamız gerekebilir, ancak büyük miktarda para harcamanın yeni envanter veya depolama tesislerine girmesi konusunda endişelenmeniz gerekmeyecek.
-
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar : 2 yollu bir müşteri ilişkisi
Bir çok ürün satabilme yeteneği iyi, ancak başarının gerçekleşmesi için gereken tek şey bu değil. Müşterilerin, faaliyetinizin başarılı olmasını isterseniz, işinizi sektörün önemli bir aktörü olarak görmek zorundasınız. Aslında, onlara birinci sınıf müşteri hizmetleri sunmak zorundasınız. Bu önemsiz bir iş değildir ve bir E-Ticaret web sitesinden, yani herhangi bir şey olursa veya müşterilerin sorularını cevaplandırırsa, bu konuyla ilgili çok fazla taahhüt gerektirebilir. Öte yandan marketler, alıcılar ve satıcılar arasındaki işlemleri izleyen daha fazla arabulucu rol oynamakta ve alıcı ile satıcı arasında bir şeyler ters giderse sadece adımlar atmaktadır.
-
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar : Pazarlama
Bir Pazaryeri web sitesinin faaliyet gösterdiği belirli bir sektörün büyük bir kısmını indekslediğinden, SEO’ya özellikle Google Adwords kullanarak her zamankinden daha uzun kuyruklarda bulunarak güçlü bir vurgu yapabiliyor. Bu nedenle, şirketin rekabetin şiddetli olduğu ve arama motorlarında daha iyi sıralamalar elde ettiği genel kategoriler yerine daha spesifik ürünler pazarlamasına izin verir. Bir Market, ürünleri doğrudan müşterilere gönderemediğinden E-Ticaret web sitelerine karşıt olarak markalayamaz. Bununla birlikte, satıcılar markalarını tanıtmak için önceden Pazarlama’ya yatırım yapacaklardır, böylece masrafın Pazar yeri operatörleri tarafından karşılanması gerekmeyecek.
-
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar: Pozitif nakit akışı
Bu çeşitli tasarrufların sonucu, şirketin finansmanında açıkça hissedilir. e-ticaret web siteleri, faaliyetlerini başlatmak için daha ağır yatırımlara başladığından, hazine birikiminin daha uzun sürebilir. Piyasalar, gelirleri esasen işlemlerin yüzdelerinden dolayı daha iyi kar marjlarına sahipler; bu da, uzun vadeli bir büyüme elde etmek için daha sonra kendi faaliyetlerine yeniden yatırım yapabilecekleri bir paradır.
-
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar : daha karmaşık bir gezinme
Bir pazar her biri kendi ürün listesine sahip birden çok satıcının toplandığından, ancak hepsi sonunda, geleneksel e-ticaret web sitelerinden daha fazla referans içeren, iyi koordine edilmiş bir katalog haline getirilir; stoklarla sınırlı değildir. Araştırma çubuğu için daha detaylı ve dolayisiyla verimli filtreler oluşturmanızı sağlar; dolayısıyla kullanıcının araştırmayı daha net bir sekilde rafine etmesi mümkündür.
-
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar: Belirli metrikler
Marketler, daha karmaşık bir kataloga sahip olmanın bir sonucu olarak satışlarını daha doğru metriklerle takip edebiliyorlar. Örneğin, hangilerinin en iyi ürün olduğunu bilmekle kalmaz, aynı zamanda hangi üreticilerin daha verimli olduğunu bilebilir. Sonuç olarak, her senaryo için en iyi önlemleri harekete geçirir ve kullanıcıları için gerçekten önemli olan içeriği teşvik edebilir.
-
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar : Bir hacim yaklaşımı
Satışlardan önce düşen komisyonlardan öncelikle gelir elde eden Marketler, her bir satış için marjları daha düşük olduğu için E-ticaret web sitelerinin yaptığı ürünlerden daha fazla ürün satması gerekir. Bu nedenle, çok daha fazla işlemle uğraşmak zorundadır, bu yüzden sistemlerinin otomasyonu üzerinde mümkün olan en üst düzeyde durulması kritik önem taşıyor.
Medanis Bilişim AŞ 13 yılı aşkın tecrübesi ve yeni teknolojileri takip eden profesyonel ekibiyle size yardımcı olabilir. Unutmayın firmamız web tasarım, web yazılım, mobil uygulama, SEO ve Google AdWords, dijital pazarlama konularında profesyonel bir ekibe sahip. Bizimle iş yaptığınızda bu konularda uzman bir ekibi kiralamış olacaksınız.
444 5 698 numaralı telefondan bize hemen ulaşabilirsiniz.
E-ticaret ve Klasik Ticaret Arasındaki Farklar yazımıza yorum bırakabilirsiniz.